"Ett minne för livet"
Publicerad: 2016-12-26
SHL
I en tight match mot Karlskrona HK klev unge Oliwer Fjellström fram och avgjorde med sitt första SHL-mål när Frölunda HC vann med 2-1.

GÖTEBORG | Vi fick bevittna en förstaperiod som stundtals gick i en ruskig fart och bjöd på stor underhållning där både Frölunda HC och Karlskrona HK bjöd upp till dans.
Frölunda var det något mer spelförande laget, men man hade ganska svårt att luckra upp Karlskronaförsvaret och spelade inte rakt nog för att lyckas skapa de där riktigt heta målchanserna. Istället var det Karlskrona som i numerärt överläge tog kommandot genom Joachim Rohdin som snappade upp en lös puck framför Johan Gustafsson och rakade in matchens första mål med knappt 16,5 minuter spelade utav den första perioden.
Matchen tände till på riktigt efter målet och Frölunda hade kort därpå chans en att replikera i och med ett numerärt överläge, men gästerna kunde ganska enkelt desarmera Frölundas powerplay och höll ut för en ledning i paus.

FRÖLUNDA STARTADE den andra perioden i ett ruskigt tempo och som tack fick man redan efter 44 sekunder chansen att spela numerärt överläge – och den här gången small det till.

Casey Wellman fick en relativt öppen gata att kliva in ifrån sarghörnet och gjorde så innan han placerade in en backhand bakom Johan Holmqvist och matchen var kvitterad.

Frölunda saknade definitivt inte heta målchanser i den andra perioden, faktum är att man spelade oerhört bra under den andra periodens första halva och forcerade ned Karlskrona med långa anfall och fart under skridskorna. Men Karlskrona och Johan Holmqvist skulle visa sig vara svårbesegrad i dag och stod emot det hårda trycket mycket bra, och i matchens andra periodvila hade vi ett oavgjort resultat i och med 1-1.

FRÖLUNDA FORTSATTE SIN FORCERING även i den tredje perioden, men Karlskrona var fortsatt svårforcerade och spelade mycket tight. Johan Holmqvist kom upp ännu större i den tredje perioden och höll kvar gästerna så länge det gick, men till slut fick han kapitulera för andra gången.

Christoffer Ehn vann en tekning i anfallszon och Oliwer Fjellström – född 1999 som spelat totalt 1:22 på två tidigare matcher i SHL – snappade upp pucken innan han skickade in den bakom Holmqvist till 2-1, i vad som var den Lidköpingsfostrade anfallarens första mål i SHL.

Matchbilden öppnade sig en del efter 2-1-målet i och med ett Karlskrona som blev mer tvingat att attackera för en kvittering, men även om båda lag var ytterst nära blev det till slut unge herr Fjellström som stod som matchvinnare när slutsignalen ljöd. Matchen slutade 2-1 och Frölunda tog sin 10:e raka hemmaseger.

– Det känns riktigt mäktigt, säger en minst sagt tagen Oliwer Fjellström till C More efter slutsignalen.

– Det är väldigt stort det här och det är såklart lite utav en dröm som går i uppfyllelse. Vi kan säga att det är ett minne för livet, det kan jag lova!

Presskonferensen ser ni under kvällen på fhcplay.com.

Nästa match spelas på onsdag (28 december), och då gästas vi utav Luleå HF. Matchen börjar kl 19:00 och biljetter köper ni via den här länken.

Matchstatistik Frölunda HC – Karlskrona HK 2-1 (0-1, 1-0, 1-0) Skott: 27-17 (8-9, 11-5, 8-3)
Utv.min: 6-8 (2-2, 4-4, 0-2)