Målrikt och fysiskt
Publicerad: 2017-11-19
J20
Att det finns rivalitet mellan Frölunda J20 och Örebros dito råder det inga tvivel om. Det var 60 minuter kamp, fart och grinigt när Frölunda till slut vände och vann med 7-6

GÖTEBORG Örebro som fick en drömstart på matchen gick ifrån till 0-2 innan sex minuter var spelad och även om Frölunda J20 lyckades reducera till 1-2 genom Linus Nässén strax efter att halva perioden var spelad var det fortsatt Örebro som utmanade och tog avslut som man på nytt fick utdelning på i samband med 1-3 målet. Men som så många gånger förr är årets Frölunda J20 ett hårt arbetande lag som inte viker sig i första taget och 2-3 inför den andra perioden genom Jacob Peterson lovade gott.

Trots massiv press av hemmalaget Frölunda i den andra perioden fick man spendera större delen av perioden jagandes ett Örebro som gick ifrån till både 2-4 och 2-5 men Elias Stendahls 3-5 mål var starten på en slutgiltig seger för Frölunda som innebar hög press, fysiskt spel och en offensiv lusta som resulterade i både 4-5 och 5-5 efter mål av Jacob Peterson och Philip Elgestål. Trots sen kvittering lyckades ändå gästerna på nytt göra 5-6 som även blev periodens resultat.

Frölunda som gjorde en riktigt bra andra period gjorde en ännu bättre tredje period där man var jobbiga, utmanande och tog kommandot på isen. Kvitteringen till 6-6 kom bara minuter in i den tredje perioden genom Eric Engstrand som höll sig framme och förvaltade Heljemo/Ekbergs förarbete på bästa sätt tog luften ur motståndarna och när Jacob Peterson fastställde hattrick i samband med 7-6 kom Örebro aldrig tillbaka. Tre viktiga poäng hemma i Frölundaborg och ett driv i laget ger löften om mer.

Även tränaren Pierre Johnsson var nöjd med hur matchen slutade. Det var en konstig match, en typisk juniormatch säger Pierre och skrattar;
Vi gör ingen bra match, vi är omständiga framför kassen och alldeles för snurriga i egen zon. Men framåt är vi riktigt bra framåt och gör sju mål där vårt anfallsspel är bra och framför allt, många vill bidra framåt.

Nu dröjer det en vecka innan det är dags för ny match men fram tills dess väntar hård träning där försvarsspelet står i fokus och skapa trygghet i spelet i egen zon.

MatchstatistikFrölunda HC - Örebro Hockey 7-6 (2-3, 3-3, 2-0)
0-1 (01:01) | Lukas Henze (Anton Johansson, Carl Wassenius)
0-2 (05:55) | Gustav Grankvist (Carl Wassenius)
1-2 (12:10) | Linus Nässén (Kalle Miketinac)
1-3 (13:05) | Arvid Degerstedt (Anton Widmark, Glenn Gustafsson)
2-3 (17:15) | Jacob Peterson (Leon Lerebäck)

2-4 (25:51) | Arvid Degerstedt (Wilmer Lindblad, Marcus Seidl) PP1
2-5 (34:55) | Victor Groth (Jacob Bjerselius)
3-5 (35:24) | Elias Stendahl (Pontus Andreasson, Philip Elgestål)