J20: Straffade av HV71
Publicerad: 2016-09-24

Lördagsmatcher mot HV71 brukar vanligtvis tillhöra de mest intensiva historierna och dagens middagsdrabbning i Frölundaborg var ingen avstickare ur den aspekten. Det skulle krävas straffavgörande och där var det, tyvärr för Frölunda, HV71 som drog det längsta strået och vann till slut med 4-3

GÖTEBORG – Det tog bara 11 sekunder så hade Philip Elgestål spräckt målnollan bakom HV-målvakten Adam Åhman, ett mål som tillsynes chockerade gästerna. De hade svårt att hänga med i Frölundas höga tempo inledningsvis i matchen och sattes hårt under press så fort de fick pucken, vilket resulterade i en hel del slarv i spelet med puck.

Frölunda, å andra sidan, tutade på och körde med fullt ställ i den första perioden – säkerligen boostade efter det tidiga målet - och det visade sig bli ett vinnande koncept för hemmalaget som utökade sin ledning till både 2- och 3-0 med bud på betydligt fler mål i en period som var oerhört underhållande, intensiv och faktiskt innehöll hela 33 skott på mål (22-11 i Frölundas favör).

”Vi gör en riktigt bra förstaperiod, skjuter 22 skott på mål och gör 3 mål men sedan blir det en liten mättnad efter första perioden” - Johan Benker, tränare Frölunda HC J20

HV71 STARTADE DEN ANDRA PERIODEN med en intensitet vi knappt fick se i den första perioden och lyckades skapa ett par långa anfall inledningsvis i perioden och pressade ned Frölunda rejält. Arvid Söderblom i Frölundamålet stod emot riktigt bra i den hårda HV-pressen, men fick knappt halvvägs in i mittenakten till slut se sig besegrad då Isac Brännström spräckte nollan.

Brännströms formation (med Rasmus T Andersson och William Romfors) var HV:s, och den andra periodens, klart bästa och drivande för gästerna i det offensiva spelet. Även om Frölunda ryckte upp sig och åter spelade bra med långa anfall under den andra periodens andra halva så skulle den här matchen i slutändan tillhöra HV.

Smålänningarna kände vittring i den tredje perioden och skulle, vad det kändes utav spelet i den andra och tredje. rättvist fullfölja upphämtningen efter mål utav Filip Svenningsson och J20 SuperElit Södras poängligaledare Rasmus T. Andersson. Både HV71 och Frölunda skapade några riktigt vassa målchanser i slutakten, men matchen slutade 3-3 och gick till förlängning.

Väl där hade HV71 ett kanonläge att avgöra i ett numerärt överläge, men uppoffrande spel ifrån Frölunda och Arvid Söderblom räddade hemmalaget den gången. Gästerna skulle dock fullfölja vändningen och gå segrande ur striden då Erik Brännström avgjorde med en straff á la Peter Forsberg.

Johan Benker efter matchen:
- Vi presterar bra idag men deras målvakt står på huvudet idag. Vi skjuter trots allt 54 skott och gör tre mål säger Johan och fortsätter: - Det är klart det är surt att torska på straffar men det är juniorhockey.

Tidigare har det varit problem att få pucken på mål men det var inget problem idag med tanke på skotten och det är något Johan håller med om:
- Ja, jag tycker att attacken på kassen har blivit mycket bättre, vi är där i hettan när det händer och det har vi tränat på under veckan.

Ni är spellediga nu men möter Växjö Lakers och Karlskrona HK hemma nästa helg, vad kan vi förvänta oss?
- Vi tar med oss första perioden och siktar på en jämnare match från oss säger Johan avslutningsvis.

Nedsläpp mot Växjö Lakers, lördag 1 oktober, är kl. 15:00 och sänds på Livearenahockey.com

Frölunda HC – HV71 3-4 straffar (3-0, 0-1, 0-2, 0-0, 0-1)