Rosse matchhjälte i slutsekunderna
Publicerad: 2017-10-07
SHL
Andra mötet med Luleå HF på tre dagar blev Frölunda HC:s första trepoängare på två veckor efter att Mats Rosseli Olsen stått för ett sent avgörande.

GÖTEBORG | Det var en rätt så trevande inledning på matchen mellan Frölunda HC och Luleå HF i Scandinavium, när lagen möttes för andra gången på tre dagar. Med lite för slarvig puckhantering i (främst) egen zon hade båda lagen svårigheter att sätta upp vettiga spelupplägg.
Luleå var närmast att ta ledningen när Joey Hishon – som i torsdagens möte gjorde sitt första mål i Luleåtröjan – prickade stolpen bakom Johan Gustafsson efter drygt sex minuters spel.
Istället var det Frölunda som tog kommando om perioden och började koppla grepp om matchbilden med långa anfall och kvickt passningstempo. I periodens slutskede gav det också frukt när man, i numerärt överläge, tog ledningen genom Adam Almquist, som bombade in sitt första mål i Frölundatröjan.

Frölunda fortsatte på den inslagna vägen och inledde mittenakten mycket piggt, till och med så piggt att Luleåtränaren Thomas ”Bulan” Berglund kände sig tvingad att ta en timeout med mindre än två minuter spelade.
Det var egentligen bara under några minuter i mittenakten som Luleå spelmässigt utmanade Frölunda, annars var det hemmalaget som fortsatt förde matchbilden och spelövertaget till trots ändå inte kunde utöka ledningen.

Istället stod Ryan Johnston för en fin prestation när han kvitterade tillställningen med drygt två minuter kvar av mittenakten – genom ett välplacerat, distinkt avslut.

Svängig och händelserik period

Carl Grundström visade var skåpet skulle stå när han, med fem minuter spelade av den tredje perioden, pangade in ett direktskott högt och otagbart för Joel Lassinantti varpå Frölunda var i förarsätet med 2-1.

Men det var en mycket svängig period som närmast kunde jämföras likt en berg-och-dalbana. Karl Fabricius ordnade en kvittering för Luleå ganska kort efter Grundströms kanon och efter att Frölunda än en gång lyckats ta ledningen (genom Sebastian Stålberg) skulle ändå gästerna mäkta med ytterligare en kvittering och allt tydde på att matchen skulle gå till förlängning.
Då slog Mats Rosseli Olsen till och kunde, med blott tre sekunder kvar, avgöra matchen med ett fint avslut och såg till att Frölunda plockade tre poäng för första gången sedan den 21:a september.

– Sista perioden var lite frustrerande för oss, säger matchvinnaren Rosseli Olsen efter slutsignalen.

– Det är lite för dåligt att ta ledningen två gånger i sista perioden men inte hålla dem, det är dåligt. Positivt sett så lyckas vi ju ändå vinna. Så det är starkt att vi klarar att ta tre poäng här.

På tisdag avslutar vi gruppspelet i Champions Hockey League genom att möta Gap Rapaces på bortaplan. Matchstart är kl 20:30 och ni kan följa matchen på SVTplay.
Nästa hemmamatch äger sedan rum på torsdag då gästas av HV71. Matchen börjar kl 19:00 och biljetter till den matchen köper ni via den här länken.