Seger mot Rödhökarna
Publicerad: 2017-09-28
J18
Malmö Redhawks gästade Frölunda J18 på torsdagskvällen och att det skulle bli tajt och att individuella prestationer skulle avgöra matchen var väntat.

GÖTEBORG Att det var två riktigt bra hockeylag som drabbade samman syntes verkligen i den första perioden. Det var kamp över 20 minuter där lagen turades om att skapa målchanser och perioden som slutade 0-0 hade det mesta förutom mål.

Målen kom istället i den andra perioden. Tyvärr för Frölundas del gick snart Malmö upp till 0-2 men drivet i hemmalaget och en vilja att gå på mål resulterade snart i både 1-2 genom Leon Lerebäck och 2-2 genom Linus Nordin som även noterades för 3-2 sent i den andra perioden. Noterbart är att både 2-2 och 3-2 målen kom till medan Frölunda J18 hade en spelare utvisad.

Elmer Söderblom utökade till 4-2 efter fem minuters spel på sedvanligt manér med en inbrytning på målet. Malmö svarade med att göra 4-3 innan Jonathan Lundin-Andersson bara halvminuten senare sköt in 5-3. Det var ett mål ”LA” hade jobbat sig till i matchen då han hade flera vassa chanser tidigare i matchen.

Matchen böljade sedan fram och tillbaka ett par minuter och hettan från första perioden kom tillbaka för en stund och det gruffades lite här och var på isen men trots det var det inget fel på skärpan i avslutet när Lucas Raymond skickade in 6-3 pucken bakom Mathias Bäckström i Malmökassen. Innan perioden var över gjorde Malmö ytterligare ett mål innan Albin Bardh som stod placerad i slottet i slutminuten fastställde slutresultat 7-4 och tredje raka segern bärgades.

Även om matchen i sig var målrik och fartfylld fanns det betydligt mer att önska enligt huvudtränaren Tobias Johansson som sa såhär efter matchen:
Vi är inte nöjda med prestationen idag men det är en styrka att vi vinner trots att vi inte spelade på den nivån vi vill lira säger Tobias och fortsätter:
Det är bra individuella prestationer som avgör idag vilket är kul för vi vill ju att spelare ska kliva fram men vårt spel med och utan puck måste fungera bättre än det gjorde idag. Vi är nöjda med segern men spelet måste upp i fortsättningen.

Ni möter Karlskrona HK på söndag i Blekinge, vad kan vi förvänta oss av den matchen?
Dom är ett spelskickligt lag, som alla på J18 Elitnivå och även om vi kanske förväntas vinna gäller det att vi är där för de är absolut inget enkelt lag att möta. Vi ska ha tre poäng med oss hem men då måste vi upp i nivå säger Tobias avslutningsvis.