Storkross
Publicerad: 2017-11-26
J18
Frölunda J18 åkte till Skövde och gjorde det man skulle, ta tre poäng efter att ha gjort hela 17 mål och 66 skott på mål.

SKÖVDE Efter en period hade man gått ifrån till 5-0 och redan där hade matchen varit över om inte Skövde genom Jacob Emanuelsson skapade lite känning för hemmalaget i samband med 1-5 tidigt i den andra perioden. Jacob Emanuelsson är för övrigt lillebror till Frölundaspelaren Jesper Emanuelsson.

Efter Skövdes reducering tog Frölunda J18 återigen tag i taktpinnen och man visade kyla när man gjorde 1-6, 1-7 och 1-8 inom loppet av sju minuter och även om Skövde försökte bjuda till och skapade en del chanser stod sig resultatet periodens ut.

Om de första två perioderna till största del bestod av soloåkningar och en ”jag ska göra poängen själv” tänk så kom Frölunda J18 ut som ett LAG för första gången i matchen. Man lät pucken göra jobbet, släppte den snabbare än tidigare mellan varandra och åkte skridskor. Då hängde inte Skövde med och innan klockan slagit 3:22 av den sista perioden hade Frölunda gått ifrån till en tvåsiffrig ledning 11-1. Ett slarv resulterade sedan i ytterligare ett mål för hemmalaget Skövde men Frölunda svarade tillbaka med tre snabba mål innan Skövde till slut lyckades överlista Hannes Kollén på nytt och fastställa slutresultatet 3-17. En målrik match och även om Frölunda till slut vann stort fanns det mer Frölundatränaren Tobias Johansson ville se av sitt manskap under 60 minuter oavsett motstånd:
Vi försöker träna på de saker vi vill förbättra i vårt spel och som vi sa innan matchen så spelar det ingen roll vilka vi spelar med eller mot, alla ska äga sin prestation och utveckling så därför spelar inte resultatet så stor roll. Sista 30 minuterna tycker jag vi förbättrar vårt spel så som vi ska göra där vi sätter vårt presspel, spelet in på mål och passningsspelet.

Nu väntar ett par dagars träning innan man tar emot tabelltvåan IF Troja Ljungby hemma i Frölundaborg på torsdag. Räkna med full fart från start.

Skövde IK - Frölunda HC 3-17 (0-5, 1-3, 2-9)

0-1 (07:18) | Lucas Raymond (Isac Andersson, Karl Henriksson)
0-2 (10:55) | Isac Andersson (Måns Krämer, Axel Kumlin)
0-3 (15:23) | Philip Törnqvist (Daniel Torgersson)
0-4 (16:16) | Wilhelm Nilsson (Ludvig Levinsson)
0-5 (19:35) | Andreas Laschitza (Ludvig Levinsson, Axel Kumlin)

1-5 (25:31) | Jacob Emanuelsson (Lina Ljungblom)
1-6 (29:59) | Philip Ahlström (Albin Bardh)
1-7 (31:50) | Gustav Berglund (Andreas Laschitza, Ludvig Levinsson)
1-8 (36:42) | Marcus Engelsen (Axel Kumlin, Måns Krämer)