Vinst i kamp med många ansikten
Publicerad: 2019-10-17
Hett, stökigt, målrikt och underhållande grisigt när Frölunda Indians OT-besegrade Växjö Lakers.

GÖTEBORG | Det allra mesta i en rätt innehållsfattig, medioker och stängd inledningsperiod ledde mot ett mållöst resultat i första paus, men gästande Växjö skulle i slutskedet vaska fram en, av få, målchanser och kunde, med blott, sju sekunder kvar av den första perioden spräcka målnollan och ta ledningen med 1-0.
Frölunda inledde dock den andra perioden starkt och började ställa tuffa frågor till Växjöförsvaret. Knappt tre minuter in kom också 1-1-kvitteringen, när Joel Lundqvist rakade in en retur i näst intill öppen kasse, efter fint förarbete av Max Friberg och Jacob Peterson.

Om inledningsperioden var innehållsfattig och lite tråkig så var det helt andra bullar under matchens andra halva, för drygt 13 minuter in i mittenakten skulle Mats Rosseli Olsen frispela två ledningsmål inom loppet av en dryg minut. Först var det Simon Hjalmarsson som förvaltade ett friläge serverat av Rosseli Olsen, minuten senare var det Rhett Rakhshani som gjorde detsamma för ett mål som innebar 3-2 – efter att Växjö svarat med en kvittering bara 11 sekunder efter Hjalmarssons ledningsmål.

– Jag höll på att somna under den första perioden, kommenterade Roger Rönnberg, men var upplyft efter en betydligt bättre andraperiod.
– Betydligt bättre spel i andra, med en ordentlig uppryckning. Vi började åka mer skridskor och fick upp farten i spelet.

Fortsatt svängigt och målrikt

Att jämföra denna tillställning med en trestegsraket vore inte helt ologiskt, för på näst intill alla plan ökade den här matchen radikalt med varje period. I och med att både intensiteten och känslorna ökade så blev den tredje perioden en både underhållande, grinig och, med tanke på en del utvisningar, något ryckig. Men lagen slutade aldrig att följa varandra åt, och de slutade framför allt inte att göra mål förrän kampen tog slut.

Utöver den ledning Frölunda hade med sig in i tredje perioden, skulle man, efter Växjös 3-3-kvittering, återta ledningen två gånger till i den tredje perioden. Båda gångerna skulle också Växjö kvittera, och det var en mycket underhållande, häftig och intensiv kamp där uttrycket ”slutspelskänsla” mycket logiskt kunde komma att tillämpas.
Att matchen skulle avgöras i förlängning kunde därför bara göra det hela bättre. Väl under förlängningen ådrog sig Växjö två utvisningar i följd, och då skulle till slut Frölunda ta vara på tvåmansöverläget. Joel Lundqvist stod placerad på sitt kontor i slottet och rakade in pucken till 6-5, vilket innebar två poäng och femte raka segern. – Det är inte så ofta man får avgöra en förlängning, så även om det är i omgång elva njuter man av den här, konstaterade tvåmålsskytten Joel Lundqvist efter slutsignalen och utvecklade sin syn på matchen:
– Trög inledning av oss, lite stillastående och dålig fart i grejerna i första. Det blev bättre, men det var en svårspelad match i dag.

Kommande matcher
Lördag 19/10, kl 15:15, Frölunda HC – IF Malmö Redhawks (Biljetter),
Torsdag 24/10, kl 19:00, Djurgårdens IF – Frölunda HC,
Lördag 26/10, kl 15:15, Frölunda HC – Skellefteå AIK (Biljetter).

Frölunda HC – Växjö Lakers 6-5 OT (0-1, 3-1, 2-3, 1-0) Skott: 38-25 (7-8, 13-7, 13-0, 5-0)
PIM: 18-39 (0-0, 2-6, 16-6, 0-27)
Åskådare: 9 207 åskådare

0-1 (19:53) | Emil Pettersson (Brendan Shinnimin, Jakob Forsbacka-Karlsson)

1-1 (22:58) | Joel Lundqvist (Max Friberg, Jacob Peterson)
2-1 (33:09) | Simon Hjalmarsson (Mats Rosseli Olsen)
2-2 (33:20) | Roman Horak (Jakob Forsbacka-Karlsson)
3-2 (34:28) | Rhett Rakhshani (Mats Rosseli Olsen)

3-3 (43:59) | Ilari Melart (Linus Högberg)
4-3 (44:23) | Jacob Moverare (Max Friberg, Mats Rosseli Olsen)