J18: Ekbergs Hattrick lade grunden till seger
Publicerad: 2016-10-09

Frölunda J18 ställdes mot den första riktiga värdemätaren hittills under säsongen när tabelltvåan HV71 gästade Frölundaborg. En bra start med fyra snabba mål samt ett i period tre innebar sju raka segrar efter 5-0 mot HV71 och hattrick av Philip Ekberg.

Frölunda kom ut sin vana trogen med full fart och utmanade motståndaren HV71 som verkligen fick jobba inledningsvis av matchen då man hade flera chanser att ta ledningen men HV71 stod pall för en stund. Ledningsmålet skulle dock komma efter åtta minuters spel genom Philip Ekberg som drog till direkt och pucken tappades in av HVkeepern Viktor Östman.

Frölunda ångade sedan på och fortsatte pressa HV71 som hade svårt att skapa några rejäla farligheter. 2-0 målet kom rättvist i slutminuten av perioden, även denna gång genom Ekberg som förvaltade Elias Stendahls retur på bästa sätt.

Hattrick av Philip Ekberg

Förstakedjan med Elias Stendahl – Jakob Heljemo – Philip Ekberg ledde laget med en offensivt härlig ishockey där det kampades i varje moment och i en spelvändning avlossade Jakob Heljemo bössan som innebar 3-0 för hemmalaget och målvaktsbyte för HV71.
Ett målvaktsbyte som för en stund gav ny energi hos gästerna som nu började skapa framåt men en miss i egen zon resulterade i 4-0 och matchen var avgjord. Målskytt? Ekberg som med sitt tredje mål för dagen fullbordade sitt Hattrick. Resultatet stod sig sedan perioden ut.

HV71 kom sedan ut starkast i den tredje perioden. Man åkte mer skridskor än tidigare, släppte pucken snabbare inom laget men det studsade inte deras väg idag utan istället skulle Joseph Berger spräcka sin målnolla den här säsongen i samband med ett slagskott som innebar 5-0 och matchens slutresultat.

Pierre Johnsson efter matchen. - Tittar man på resultatet är det jättebra, tittar vi på prestation är det sämre. Jag tycker vi spelar bra hockey i lite mer än en period säger Pierre och fortsätter, - Vi går ner oss och slarvar en hel del men Ludde räddar oss och gör det bra.

- Vi får en snabb 4-0 ledning och det är psykologi i det också. Man slappnar omedvetet av vilket vi vet att vi inte ska göra men gör ändå så vi vet vad vi behöver jobba på framåt säger Pierre.

Härnäst väntar Borås HC för Frölunda. Den matchen spelas på torsdag i Borås Ishall med start 19:00. Matchen sänds på Livearenahockey.com