Förlust, en match kvar innan slutspel
Publicerad: 2017-03-11
J20
Frölunda J20 tog emot Timrå IK på lördagen och det visade sig bli en grinig historia där Timrå IK till slut vann med 5-2

Göteborg- Frölunda förde matchen spelmässigt från start till stopp och man pressade gästerna Timrå under långa perioder av matchen, trots detta skulle det dröja till den andra perioden innan man till slut lyckades spräcka Timråkeepern Victor Brattströms hållna nolla. Tyvärr för Frölundas del hade Timrå både gjort 0-1 och 0-2 dessförinnan och även om Kristian Vesalainen såg till att man kom allt närmare Timrå dröjde det bara minuter innan Timrå på nytt utökade till 1-3 som även blev den andra periodens resultat.

En grinig period
Den första halvan av perioden bjöd på fartfylld ishockey där det var Timrå som trots kraftig press av Frölunda var laget som gjorde målen när man gick ifrån till både 1-4 och 1-5 innan Frölunda till slut, genom Kristian Vesalainen, lyckades reducera till 2-5. Därefter fick domarna minst sagt mycket att göra. Den irritation som byggts upp mellan lagen matchen igenom visade sig till slut genom gruff efter avblåsningar, handgemäng i sarghörnen, slashingar och hakningar vilket renderade i att spelet i matchens sista tio minuter inte alls var något som man skriver om, tvärtom, det utdömdes två matchstraff för vardera lag och flertalet tvåor vilket endast gynnade Timrå IK som lyckades hålla undan och vinna med 5-2.

Det var en minst sagt missnöjd Frölundatränare i Johan Benker som inte tvekade på orden: Vi var ineffektiva idag, iaf i de två första perioderna där jag tycker att vi skapade men ingen av spelarna ville göra jobbet framför mål och det håller inte på denna nivå som vi är. Vi var frustrerade i den tredje perioden där det fortsatte grina emot oss men vi ska studsa tillbaka imorgon när vi möter Brynäs IF säger Johan.

Noterbart är att morgondagens match mot Brynäs IF pga. åttondelsfinalsspel i U16SM i Frölundaborg spelas i Åby Ishall. Den matchen sänds på Livearenahockey.com och startar 12:00

Frölunda HC-Timrå IK 2-5 (0-1, 1-2, 1-2)
Skott: 50-14 (14-6, 19-6, 17-2)
Utv.min: 58-68 (0-2, 0-2, 48-54)
0-1 (09:44) | Gustav Andersson (William Renberg)

0-2 (24:49) | Sebastian Kaijser (William Erenrot) PP1
1-2 (34:02) | Kristian Vesalainen (Joni Ikonen)
1-3 (38:16) | Filip Fällman (Sebastian Kaijser, Simon Sjöberg)

1-4 (41:16) | William Renberg (Anton Björkman, Axel Sundberg)