Spännande avslutning
Publicerad: 2017-03-08
SHL
Frölunda sätter punkt för grundserien borta mot Linköping.

Bara en omgång kvar av SHL och Frölunda kan summera grundserien på torsdagskvällen som tvåa, trea eller fyra i tabellen. Att redan nu spekulera i vilket lag som står på andra sidan i kvartsfinalspelet som inleds den 17 och 18 mars blir bara förvirrande.
– Det finns ett antal lag som vi kan få möta, förhoppningsvis vet vi inte vilket i morgon kväll, säger Frölundas assisterande tränare Pär Johansson och avslöjar ambitionsnivån - tabell-ettan och -tvåan möter vinnarna av åttondelsfinalerna.

Frölunda ligger just nu på fjärdeplats, två poäng efter Linköping på andra, och det är just Linköping som står för motståndet i Saab arena i morgon kväll.
– Vi vill avsluta starkt och går för att vinna. Och vi har en positiv känsla med oss från Skellefteå-matchen. Vi förlorade visserligen, men spelade fantastiskt i den andra och tredje perioden, förklarar Pär Johansson som tycker så här om toppkonkurrenten Linköping:
– Ett bra hockeylag som är framtungt och sätter hög press.

Johan Sundström fick en puck i ansiktet mot Skellefteå, men kan spela mot Linköping med en mask – liknande den Oscar Fantenberg bar i många matcher förra säsongen.
Frölunda har åtta backar och 14 forwards med sig och laget mot Linköping tas ut efter morgondagens värmning.

Efter onsdagens träning i Stångebrohallen var det fria aktiviteter för lag och ledare – inte helt fel menar Pär Johansson:
– Några av ledarna har spelat padel, stora delar av laget har passat på att gå på bio och det har varit uppskattat. Vi mår bra.

Frölundas bortamatch mot Linköping på torsdagskvällen, nedsläpp 19.00, direktsänds i Cmore.

Peter Pettersson Kymmer