Powerplay avgjorde i Örebro
Publicerad: 2017-12-28
Frölunda HC studsade tillbaka efter förlusten i Malmö i tisdags genom att bortabesegra Örebro HK med 3-2. Ryan Lasch stod för tre assist i en match där 40-procentigt powerplay avgjorde till Frölundas fördel.

ÖREBRO | Det tog knappa minuten för Frölunda HC att vaska fram en målchans i mötet med Örebro HK i Behrn Arena på torsdagskvällen. Ryan Lasch och Simon Hjalmarsson höll sig framme vid Örebromålvakten Eero Kilpeläinen, men Hjalmarsson misslyckades att få träff på Laschs chippass.
Istället var de båda inblandade dryga halvannan minut senare när Joel Lundqvist, i spel fem mot fyra, fick två chanser att raka in pucken i öppet mål och gav Frölunda en 1-0-ledning med 2:37 spelat (då hade dessutom Victor Olofsson hunnit pricka stolpen en kort stund innan).

Frölunda inledde matchen stabilt och oroade hemmalaget, men Örebro skulle vända på matchbilden och kunde som resultat både kvittera och ta en 2-1-ledning i inledningsperioden, där båda målen gjordes av Marcus Weinstock.
Hemmalaget var det bättre under inledningsperioden, men matchen jämnades ut i mittenakten – som länge var en väldigt tät och svårspelad period. Ända tills Joel Mustonen pangade in ett direktskott och såg pucken passera Örebromålvakten Eero Kilpeläinen till 2-2 på resultattavlan.

Hemmalaget tog ett litet kommando om spelet under den andra periodens slutskede och skapade några oerhört vassa chanser mot Johan Mattsson, som kom upp stort med ett tätt och solitt spel.

– Vi var slarviga i den första perioden, konstaterade Joel Mustonen efter den andra perioden och utvecklade:
– De fick ett övertag efter vår första utvisning och red på den. Sedan var andra perioden ganska jämn, tycker jag. Vi fick lite längre byten på dem, så fortsätter vi så (i den tredje) och gör det lite bättre så har vi en bra chans att vinna i dag.

Powerplay avgjorde

Frölunda startade den tredje perioden piggt och skapade mycket oreda i Örebros zon. Det var den klart bästa perioden Frölunda gjort på ett par matcher och man tvingade Kilpeläinen i hemmalagets mål att komma upp stort med några riktigt högkvalitativa räddningar vid flertalet situationer.
Men gästerna skulle ändå få utdelning av pressen och med knappt 6,5 minuter kvar att spela var det Simon Hjalmarsson som vinklade in pucken till 3-2 efter att Joel Lundqvist fått till en halvträff vid ett skottförsök ifrån slottet.

Hemmalaget tryckte på men utan att oroa Johan Mattsson nämnvärt, utan Frölunda kunde hålla undan och studsa tillbaka med tre poäng efter förlusten i Malmö i tisdags. Vinsten var den tredje raka mot Örebro tillika fjärde raka i Behrn Arena och Simon Hjalmarsson uttryckte sig så här i C More efter slutsignalen:

– Det var en jämn match som kunde ha gått åt vilket håll som helst. Skönt att få in två mål i powerplay, och det var den detaljen som blev avgörande i dag.
– Det gick ganska bra (på frågan om att spela ihop med Carl Grundström och Ryan Lasch), tycker jag. Vår första matchen ihop, så det finns såklart mycket att förbättra, lite kemi att hitta och så där. Men jag tycker att det var en godkänd första match, avslutade Hjalmarsson.

Nästa hemmamatch väntar på lördag, den 30:e december, då vi gästas av Mora IK (matchstart kl 15:15). Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

Örebro HK - Frölunda HC 2-3 (2-1, 0-1, 0-2) Skott: 33-26 (12-8, 11-6, 10-12)
PIM: 8-6 (4-4, 0-2, 4-0)

0-1 (02:37) | Joel Lundqvist (Simon Hjalmarsson, Ryan Lasch) PP1
1-1 (06:49) | Marcus Weinstock (Gustaf Franzén)
2-1 (14:44) | Marcus Weinstock (Tylor Spink, Tyson Spink) PP1

2-2 (32:52) | Joel Mustonen (Ryan Lasch, Jonathan Sigalet)

2-3 (53:32) | Simon Hjalmarsson (Joel Lundqvist, Ryan Lasch) PP1