Fyra dagar kvar
Publicerad: 2017-03-13
SHL
Kvartsfinalmötet mellan Frölunda och Skellefteå är en repris av förra säsongen SM-final.

Med bara fyra dagar till kvartsfinal 1 mellan Frölunda och Skellefteå gör Frölunda Indians sista passet i Frölundaborg och flyttar på onsdag ner till Scandinavium.
– Så har vi gjort tidigare säsonger och det är en markering: Nu drar det igång, säger Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog och förklarar vad Frölunda kommer att syssla med under veckan:
– Vi trimmar upp oss för att vara som bäst när slutspelet börjar. Och i dag har vi smugit igång med lite tekniska detaljer.

Skellefteå AIK är ett lag som Frölunda har bra statistik mot närhistoriskt sett. För att bara ta förra säsongen: 4-1 i matcher i finalen och 3-1 i grundserien.
Den här har det varit jämnare, två vunna vardera i SHL.
– Men vi har ett spel, fem mot fem, som passar mot Skellefteå och tycker att vi är det bättre laget i den spelformen. Och det är det vi bygger på, berättar Johan Lundskog och är tydlig med att disciplinen blir en viktig ingrediens:
– Vi har ju visat att vi har ett bra boxplay och special teams är viktigt, men vi skall hålla oss borta från utvisningsbåset.
Power play?
– Vi har inte varit tillräckligt konsekventa under säsongen och det jobbar vi dagligen med.

Att det är förra säsongens två finallag som möts redan i kvartsfinalen är förstås en extra krydda, men den skall inte överdrivas menar Johan Lundskog.
– Jag ser det mer ur perspektivet att det alltid blir bra matcher mot just Skellefteå och det är perfekt att få dom direkt. I slutspelet finns inga lätta matcher.

Efter träning söndag och måndag tar Frölunda Indians ledigt under tisdagen och avslutar uppladdningen med pass på onsdag och torsdag.
– Vi tar dom möjligheter till vila som finns, från och med fredag rullar det ju på, förklarar Johan Lundskog.

Biljetter till fredagens första kvartsfinal mellan Frölunda och Skellefteå i Scandinavium, 19.00, går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer