Uddamålsförlust i SHL-premiären
Publicerad: 2016-09-17

En medioker mittenperiod fällde avgörande i SHL-premiären.

MALMÖ | SHL-säsongen 2016/17 invigdes i Malmö Arena där IF Malmö Redhawks tog emot Frölunda HC inför 8170 åskådare, och det syntes tydligt att inspirationen över säsongsstarten översköljde spelarna och den närvarande publiken i inledningen utav matchen där tempot var högt och antalet hårda tacklingar många.

Den första perioden var en ganska jämn historia där inget utav lagen egentligen utmärkte sig nämnvärt, och det skapades heller inte jättemånga målchanser. Victor Olofsson kanske hade den allra bästa när han tidigt fick ett fritt läge med Malmömålvakten Cristopher Nihlstorp, som dock stängde igen och avvärjde den situationen.

Närmast för Malmö var André Benoit, som med knappt två minuter kvar utav inledningsperioden prickade stolpen bakom Frölundamålvakten Johan Gustafsson.

BENOITS MALMÖ FICK DOCK ANLEDNING att lyfta på mungiporna då hemmalaget i den andra perioden växlade upp och sakta men säkert tog över tillställningen med högt styrspel och hård press på Frölundaspelarna.

Frölunda gavs inte mycket tid att sätta upp spelet utan möttes alltid utav en stressande motståndare och det skulle, med Malmö-ögon sett, visa sig vara effektfullt då hemmalaget redan med en minut och 49 sekunder spelat utav mittenakten kunde ta ledningen genom Konstantin Komarek, som dök fram och högg på en retur.

Skillnaderna mellan de båda lagen var som allra störst i den här perioden där Malmö mer eller mindre dominerade och också resultatmässigt kunde gå ifrån ordentligt. Fredrik Händemark slog till två gånger om och kunde se till att skåningarna gick till den andra periodvilan med en 3-0-ledning.

- Jag ser ett lite stressat Frölunda i dag, säger Frölundas huvudtränare Roger Rönnberg till C More och utvecklar;

- Grabbarna vill mycket, men det skapar frustration när vi inte får med oss spelet vilket gör att vi inte tar ansvar för pucken och tar ett par onödiga utvisningar.

FRÖLUNDA HÖJDE TEMPOT i den tredje perioden och gjorde ett ärligt försök att ta sig in i matchen, och lägen skapades!
I slutminuterna utav matchen fick man chansen i spel 5 mot 3, och fick utdelning – två gånger om.

Joel Lundqvist vann en tekning och fick se Casey Wellman spela vidare till Simon Hjalmarsson som ifrån slottet kunde stänka in 1-3-reduceringen med knappt sex minuter kvar. Det tog sedan bara 32 sekunder innan det small till igen, då genom Joel Lundqvist som i spel 5 mot 4 styrde in Henrik Tömmernes backskott och på riktigt såg till att skapa nerver i den här matchen.

Men, närmre kom tyvärr inte Frölunda i den här premiären utan fick se sig besegrade med 3-2 efter att mittenperiods tre baklängesmål blev avgörande.

Roger Rönnberg kommenterar den tredje perioden i C More:

- Vi gör ett bra försök i den tredje perioden och tar över matchbilden totalt. En bidragande orsak är väl att Malmö drar sig hemåt samtidigt som vi ger oss f-n på att trampa på.

Vilka växlar drar ni av den här matchen?
- Växlar drar jag alltid. Vi vill alltid vinna och vi ska inte skaffa oss ursäkter, avslutar Roger tydligt.

Nästa match spelas fredag den 23e september kl 19:00 när vi gästar Brynäs IF i Gavlerinken i det första utav back-to-back-möten. Returmötet spelas dagen därpå då vi gör vår hemmapremiär i Scandinavium, med starttid 18:30.

IF Malmö Redhawks - Frölunda HC  2-3 (0-0, 3-0, 0-2)