Backen Calle Rosén tillbaka till Frölunda
Publicerad: 2013-04-09

Backen #55 Calle Rosén, 19 och Frölunda HC har undertecknat ett avtal som gäller två säsonger, till och med 30 april 2015.

Frölunda HC har nu 21 spelare med A-lagskontrakt över nästa säsong.

Calle Rosén tillhör Frölundas organisation sedan 2010/2011 men har under slutdelen av den här säsongen varit utlånad till Karlskrona i Hockeyallsvenskan.

Calle är född och uppväxt i Växjö och flyttade Frölunda till säsongen 2010/2011 och har sedan dess spelat med både J18 och J20. Med J18 vann han SM-guld 2010/2011. Han har spelat en match med Frölundas A-lag, i European Trophy 2012.

Christian Lechtaler, sportchef Frölunda Hockey Club:
-Calle är en väldigt skridskoskicklig back som tagit ett stort kliv framåt under den här säsongen. Hans tid i Karlskrona har betytt mycket för hans utveckling och nu vill vi gärna ge honom en chans i A-laget.

-Vi är nu i slutfasen av vårt lagbygge för nästa säsong. Planen är att stommen ska vara hämtad ur förra säsongens trupp. Vi ska också bygga laget med unga utvecklingsbara talanger, gärna men inte nödvändigtvis från regionen.  Calle är ett ypperligt exempel på hur vi vill utveckla talanger.               

#55 Calle Rosén:
-Allt känns väldigt bra att vara tillbaka i Göteborg och att få vara tillbaka i Campus.

-Jag har förstås förhoppningar att kunna slå mig in i truppen och få mycket speltid. Tiden i Karlskrona har betytt väldigt mycket för mig. Jag kom dit för att få speltid i seniorhockeyn och det fick jag, Karlskorna var kanon. Men nu är det Frölunda som gäller, tufft men utmanade.

-Har träffat både Roger (Rönnberg) och Robban (Olsson) och det känns som en helt rätt satsning. Fick bra och positiva vibbar direkt.

-Jag fortsätter med 55:an. Fick den här nere och det gick ju bra, så den fortsätter jag gärna med. 

Kommunikationschef Peter Gyllander