Retroweekend med Leksand
Publicerad: 2017-02-23
SHL
Leksand i dagarna två – först i Frölundaborg och på lördag i Tegera arena.

Frölunda tar emot Leksand i Frölundaborg i morgon kväll (fredag) och det i kopior av tröjor från säsongen 1967/1968.
– Tröjorna är stilrena och jättefina. Och kul att den yngre publiken får uppleva hur det kunde se ut förr, säger Frölundas assisterande tränare Pär Johansson som verkligen gillar initiativet Retroweekend.

Under fredagsmatchen uppmärksammar Frölunda att Frölundaborg fyller 50 år 2017 och att en av klubbens allra största, Lars-Eric Lundvall, gjorde sin sista säsong som spelare just 1967/1968.
– Det glädjer mig att vi kan göra något tillsammans med Leksand och att vi hedrar det som skett och visar att vi är en anrik förening, menar Johansson.
Leksand spelar i klassiskt vitt i de två matcherna – kopior av tröjorna från första SM-guldsäsongen, 1968/1969.

Två matcher på två dagar är inget nytt för något av lagen och med bara sju omgångar kvar av SHL är det viktiga poäng som står på spel. Frölunda fortsätter jaga Växjö i tabelltoppen och jagas samtidigt av bland annat HV 71. Leksand har en bit upp över kvalstrecket, men är långt ifrån avhängt.
– Dom har fortfarande en chans och vi hade det tufft när vi möttes däruppe. Det blir ingen enkel uppgift, menar Pär Johansson.

Mattias Nörstebö är fortfarande sjuk – å andra sidan har norske backen Johannes Johannesen hämtats hem från IK Oskarshamn.
Frölundas trupp tas ut efter morgondagens värmning.

Biljetter till fredagens möte mellan Frölunda och Leksand i Frölundaborg går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer