JG gigant när HV71 besegrades
Publicerad: 2016-12-20
Målvakten Johan Gustafsson räddade 34 utav 35 skott när HV71 besegrades med 2-1 och blev given matchvinnare.

GÖTEBORG | Efter en något trevande matchinledning där HV71 var det något starkare laget så kunde Frölunda HC några minuter in i den första perioden koppla ett stabilt grepp om matchbilden. Man etablerade bra tryck i anfallszon och satte press på gästerna, som fick svårt att göra någonting konstruktivt med pucken.
Frölunda skulle så småningom ta vara på chanserna och det var Robin Figren som spräckte HV-målvakten Linus Söderströms nolla genom en styrning som letade sig in i mål via Söderström själv.

Några minuter senare var det dags igen, och det i en spelform som laget varit mycket framgångsrik i på sista tiden – numerärt överläge.
Victor Olofsson kunde ganska enkelt pricka in sitt sjunde mål för säsongen till 2-0 efter att han fått en elegant krosspass av Casey Wellman. Andraassisten gick, precis som vid första målet, till Johan Sundström som då tog sin 26:e poäng och gled upp på andraplats i poängligan.

GÄSTANDE HV71 KOM UT SOM ett helt annat lag och skapade många riktigt bra lägen mot Frölundakassen. Under stora delar utav mittperioden var det spel mot Frölundakassen, och hade det inte varit för Johan Gustafssons eminenta målvaktsspel så hade HV71 troligtvis lyckats bättre.
En utav gästerna dominerad period gick till slut till ända mållös efter att Gustafsson räddat samtliga 18 skott och försvaret blockerat ett par ytterligare skott utöver det.

PRECIS SOM MATCHEN I SIN HELHET UTSPELADE SIG så var den tredje perioden en riktig jojo där lagen turades om att äga puck i anfallszon. Båda lagen spelade något omständigt i anfallszon och det skapades inte några riktigt vassa målchanser, tills HV71 fick vittring och började öppna upp Frölundaförsvaret.
Till slut hittade Ted Brithén in till Pär Arlbrandt i slottet som kunde prickskjuta in en reduceringspuck till 2-1 och skänkte nytt hopp till smålänningarna med knappt sex minuter kvar att spela.

Gästerna tryckte på, tog ut målvakten för en extra utespelare och etablerade ett långt tryck i anfallszon under slutminuten, men Frölundas hårda jobb i defensiven red ut stormen och klarade av att hålla ledningen ända ut för en ny vinst, 2-1. Gustafsson räddade 34 utav 35 skott och blev matchens lirare. Huvudtränare Roger Rönnberg gav 24-åringen gott beröm efter slutsignalen:

Fantastiskt målvaktsspel utav Johan i dag. Kul att se att han klarar att leverera när vi (laget) som helhet inte har vår bästa kväll.

Hur går annars tankarna kring matchen?

Jag tyckte att det såg ut som de tidigare mötena med HV den här säsongen och på grund utav det är jag är väldigt nöjd med resutatet, säger Roger och utvecklar.

Vi har varit missnöjda med vår prestation alla tre gånger vi mött HV71 den här säsongen, och tyvärr såg det inte bättre ut i dag heller. Jag tänker framför allt på spelet. Det kändes som om att HV71 styrde stora delar av matchen - främst andra och tredje perioden. Däremot lyckades vi vinna den viktigaste ytan, den framför bägge målen, och det ihop med strålande powerplay, effektivitet och Johan Gustafsson gjorde att vi vann i dag. Killarna ställer upp för varandra i dag och visar att det går att vinna på grund utav hårt jobb när man inte har sin bästa kväll, avslutar Rönnberg.

Presskonferensen ser ni så småningom under kvällen på fhcplay.com.

Nästa match spelas på annandagen, den 26 december, och då gästas vi utav Karlskrona HK. Matchen börjar kl 16:00 och biljetter köper ni via den här länken.

Matchstatistik Frölunda HC – HV71 2-1 (2-0, 0-0, 0-1) Skott: 22-35 (9-5, 5-18, 8-12)
Utv.min: 2-4 (0-2, 2-0, 0-2)

1-0 (07:58) | Robin Figren (Johannes Johannesen, Johan Sundström)
2-0 (15:30) | Victor Olofsson (Casey Wellman, Johan Sundström) PP1