Phattrick Carlsson matchhjälte
Publicerad: 2017-03-04
SHL
Det var inte svårt att kora den stora hjälten i Scandinavium denna lördag, då Frölunda HC besegrade Rögle BK med 3-1 inför 10'560 åskådare. Patrik Carlsson klev fram och gjorde Frölundas samtliga tre mål och har nu gjort sju poäng på de fyra senaste matcherna.

GÖTEBORG | Inför matchen uppmärksammades lagkapten Joel Lundqvist för att ha spelat 800 matcher i Frölunda HC:s uniform – och tackades för sina insatser i klubben med högljudda och stående ovationer.

Frölunda såg ut att bli upplyfta utav firandet och inledde matchen med ett högt pucktempo och kvickt passningsspel som Rögle BK inte riktigt kunde haka på. Redan efter 81 sekunder skulle man också spräcka Anders Lindbäcks nolla när Patrik Carlsson fann nätet efter fint väggspel med Sean Bergenheim.

Den kedjan (med Casey Wellman som tredjelänk) har varit väldigt drivande för Frölunda i de senaste matcherna, och dagens match blev ingen avstickare ur det avseendet. Det var nämligen så att den kedjan höll sig framme från stund till stund under inledningsperioden och nog skulle Patrik Carlsson hålla sig framme igen, när han efter 13:14 rakade in en retur på Casey Wellmans avslutsförsök. Hela anfallet sattes upp med en otroligt fin krosspass slagen utav Matt Donovan, som med sin 13:e assist för säsongen börjat samla på sig några poäng på slutet.

Nog för att Frölunda var det markant mest spelförande och chanstäta lag i inledningsperioden, men Rögle var inte helt ofarliga, utan skapade även de ett par fina lägen.

HATTRICK

Patrik Carlsson såg ut att ha bestämt sig ganska tidigt för att den, för dagen, tredje pucken skulle sitta bakom Lindbäck. Han var inte långt ifrån att få in den på ett elegant sätt, då han faktiskt fick till en bra träff á la baseball-sving – men pucken gick någon decimeter över ribban.
I samma anfall skulle ändå målet komma, när han framför mål blev serverad utav Casey Wellman och bara hade att raka in 3-0 och fullborda sitt hattrick.

Rögle vaknade till något efter det tredje målet och fick lite vind under seglena för att etablera tryck i anfallszonen. Dan Bakala kom upp stort och gjorde ett par riktigt vassa räddning och var mycket tät. Tyvärr skulle dock pucken slinka in under honom när Ludvig Rensfeldt elegant serverades fri utav Cade Fairchild och pillade in pucken mellan benen på Bakala till 1-3.

Rögle kaxade till sig mer i den tredje perioden, chansade lite mer och fick fortsatt ett par farliga kontringsanfall med snabba omställningar. Chanserna duggade tätt åt båda håll under stora delar av matchen, men både Bakala och Anders Lindbäck stod för storspel i respektive kasse. Till sist kändes ändå ledningen aldrig riktigt hotad, utan Frölunda kunde rida ut stormen och bärga sin första trepoängare sedan den 14:e februari.

Frölundas assisterande tränare Pär Johansson kommenterar matchen: – Vi kom ut jättebra i matchinledningen, tycker jag. Vi skapade mycket chanser och utnyttjade två utav dem. Sedan tappade vi någonting i andra efter vårt tredje mål. Vi slutade spela försvarsspel och drogs med i att alla ville bidra i offensiven och poängskapandet, och jag tycker inte att vi brukar spela på det sättet. Det kostade såklart lite bakåt och vi släppte till lite för många kontringar och frilägen, men jag tycker att vi gjorde det bättre i tredje perioden och kunde plocka en skön trepoängare.

– Riktigt kul också att Patrik Carlsson fick göra tre mål i dag. Han förtjänar verkligen de rubrikerna efter allt slit. Det är extra kul när de som jobbar hårt får glänsa lite för den vanliga publiken också, avslutar Pär.

Nästa match äger rum på tisdag, den 7:e mars, då vi gästar Skellefteå AIK med matchstart kl 19:00. På torsdag, den 9e mars, väntar sedan grundseriens sista match då vi gästar Linköping HC i SAAB Arena (kl 19:00). Mer information kring biljetter till SM-slutspelet kommer.

Matchstatistik

Frölunda HC – Rögle BK 3-1 (2-0, 1-1, 0-0) Skott: 42-28 (13-8, 17-9, 12-11)
Utv.min: 2-6 (2-2, 0-2, 0-2)

Period 1
1-0 (01:21) | Patrik Carlsson (Sean Bergenheim)
2-0 (13:14) | Patrik Carlsson (Casey Wellman, Matt Donovan)

Period 2
3-0 (22:24) | Patrik Carlsson (Casey Wellman, Sean Bergenheim)
3-1 (35:56) | Ludvig Rensfeldt (Cade Fairchild, Ludvig Claesson)

Period 3

Så här ställde Frölunda upp:
Dan Bakala
(Johan Gustafsson)

Jacob Larsson – Jonathan Sigalet
Mattias Nørstebø – Rasmus Dahlin
John Nyberg - Matt Donovan
Filip Westerlund

Carl Grundström – Johan Sundström – Robin Figren
Mats Rosseli Olsen – Joel Lundqvist - Victor Olofsson
Simon Hjalmarsson – Nicklas Lasu – Sebastian Stålberg
Sean Bergenheim - Patrik Carlsson - Casey Wellman
Christoffer Ehn

Efraim Larsson