Fjärde raka i Skellefteå Kraft Arena
Publicerad: 2016-10-22

Notabel debutant, ny trepoängare och vinst i 9 utav 10 matcher i Västerbotten

SKELLEFTEÅ | Med seger i åtta utav de nio senaste matcherna i Skellefteå Kraft Arena och fjolsäsongens SM-guld säkrat i samma hall var det såklart ett välmotiverat Frölunda HC som kom till spel i Västerbotten.

Gästande Frölunda startade som utskjutna ur en raket och hade efter dryga minuten redan slängt iväg fyra skott på Joni Ortio i Skellefteå AIK:s mål.

Istället för en ledningspuck där skulle Skellefteå bjudas på ett numerärt överläge strax därefter, och där kunde hemmalaget ta vara på chansen och genom Henrik Hetta göra 1-0.

DET VAR EN JÄMN MATCH RAKT IGENOM och det är inte ett konstigt förekommande mellan dessa lag. I andra perioden steppade Frölunda upp en aning, började vinna fler närkamper och kom närmre och närmre en kvittering.

Till slut kunde Johan Sundström förvalta en utav flera fina chanser i matchen och sprätta in kvitteringspucken bakom Ortio med knappt fem minuter spelat utav den andra perioden.

Någonting att notera kring Frölundas kvitteringsmål var att Rasmus Dahlin, född år 2000, noterades för andraassisten. Inte nog med att det var 16-åringens första SHL-poäng i karriären, det var också i den Lidköpingsfostrade backens första SHL-match. Dahlin är då både den första spelaren född 2000 att spela en match (med istid) och göra poäng i SHL.

Lagen turades om att föra spelet och etablera tryck, men ju längre matchen led desto mer tog Frölunda grepp om taktpinnen. Det visade sig också var framgångsrikt då Sebastian Stålberg i periodens senare skede kunde se till att ordna en ledning i matchen i och med sitt fjärde mål den här säsongen.

FRÖLUNDA KONTROLLERADE SPELET oerhört lyckosamt i den tredje perioden. Man tillät inte Skellefteå skapa någon form utav övertag och klockan tickade iväg i en rasande fart mot slutsignal.

När Nicklas Lasu påpassligt vann en duell framför Skellefteås mål och rakade in 3-1 med sex dryga minuter kvar utav den tredje perioden så var matchen vunnen för Frölundas del. Nog för att Skellefteå reducerade till 3-2 knappt minuten senare, men närmre kom man inte mot ett i slutet väl försvarande Frölunda.

Nicklas Lasu, med det matchvinnande målet, beskrev efter slutsignalen sina känslor i C More.

- Skönt att vi lyckades vinna och att jag äntligen fick sätta mitt första mål för säsongen.

- Matcherna mot Skelleteå brukar vara jämna för att vi spelar hockey på liknande sätt, fortsätter Lasu.

- Jag tycker att vi jobbar lite hårdare än dem många gånger och lyckas få dem lite dit vi vill. Trots allt är det ju små marginal som skiljer. Vi tar lite för många utvisningar i dag för att vara riktigt nöjda, men det räckte till vinst i dag.

Skellefteå AIK - Frölunda HC 2-3 (1-0, 0-2, 1-1)