Fribussar till CHL-semin
Publicerad: 2017-01-09
CHL
Gratis bussar, två för en och en schweizisk gåta.

Frölunda HC möter i tisdagens CHL-semifinal i Frölundaborg schweiziska Fribourg-Gottéron. Med ambitionen att locka så många åskådare som möjligt till arenan har Frölunda fixat och trixat en aning.
FHC har tillexempel fört en diskussion med Goa gubbar och S84 som lovat att mobilisera klackarna till CHL-semifinalen.
FHC har bokat fem bussar som 18.00 tisdag går från Exercishuset, Heden, till Frölundaborg – efter matchen går bussarna tillbaka till Heden. Resan är kostnadsfri.
De som köpte singelbiljetter till lördagens hemmamatch mot Örebro kan i Scandinaviums biljettkassa hämta ut en biljett till CHL-semifinalen mot uppvisande av den köpta Örebro-biljetten.

Lite om morgondagens motstånd.
Fribourg-Gottéron, är något av en gåta den här säsongen. Ett bottenlag med uppenbara problem i den schweiziska ligan, men vasst i Europa.
Fribourg-Gottéron vann sin grupp – före tyska Red Bull München och tjeckiska Znojmo – och har tråcklat sig fram till CHL-semifinal genom att slå ut HC Kosice (Tjeckien), Kalpa (Finland) och Vitkovice (Tjeckien) på vägen.
"Fribourg spelar en snabb hockey och har många skickliga spelare. Det går snabbt från egen zon och deras power play är vasst", säger Frölundas videocoach Erik Lignell.
Fribourg-Gottéron tränas av Sverige-bekantingen Larry Huras (i Modo 2015/2016) och har en spelare i truppen med Göteborgs-anknytning, Mattias Ritola.
29-årige Ritola var i Frölundas akademi säsongerna 2003/2004 och 2004/2005 innan hockeyresan fortsatte till Leksand och några år i Nordamerika. 2012 var Mattias Ritola tillbaka i svensk hockey, Modo, och hann med en vända i Skellefteå AIK (finalförlust mot Frölunda) innan flytten till Schweiz och Fribourg-Gottéron.

Returen mellan Frölunda Indians och Fribourg-Gottéron spelas i BCF-Arena (kapacitet 6 500) i lilla Fribourg, knappt 40 000 invånare, den 17 januari.

Fribourg-Gotterón tränar i Frölundaborg på måndag eftermiddag, 16.00.

Biljetter till tisdagens CHL-semifinal mellan Frölunda och Fribourg-Gottéron i Frölundaborg, nedsläpp 19.00, går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer