Förlust i Jönköping
Publicerad: 2019-09-17
Tre gånger tog HV71 ledningen, men bara två gånger lyckades Frölunda hitta kvittering i säsongens andra match.

INGRESS

JÖNKÖPING | Både Frölunda Indians och kvällens värdar, HV71, stod i premiäromgången för vad man så när kan kalla bottennapp (Frölunda förlorade med 5-2 hemma mot Brynäs IF, HV71 med 4-0 borta mot Rögle BK). Det var därför inte särskilt förvånande att det var två lag som startade piggt i Kinnarps Arena i jakten på säsongens första vinst.

HV71 fick en tidig utvisning och gav Frölunda möjligheten att ta ett grepp om matchinledningen, men utan att ta till vara på chansen. Istället var det HV71 som sakteliga tog sig in i matchen, tog över matchbilden och också tog ledningen med 1-0 efter att man snott pucken i anfallszon och Linus Sandin sedan vallat den via en Frölundaskridsko in bakom Niklas Rubin.

Ett felbyte i hemmalaget gav Frölunda en snabb omställningschans och ett fint mönsteranfall av Joel Lundqvist och Max Friberg senare så hade Joel Mustonen rakat in 1-1.

– Det är jämnt, högt tempo och mycket närkamper. Publiken eldar på och det är kul, men det finns en del grejer vi behöver slipa på inför andra, kommenterade målskytten i C More efter den första perioden och utvecklade:
– Vi skämdes lite efter hemmapremiären där vi kom ut som vi gjorde och vi var bestämda att vi skulle göra det bättre idag. Det finns några smågrejer att finslipa på, och hittills ser det ju bättre ut.

I den andra perioden så fick HV71 ett tidigt numerärt överläge, lyckades bita sig kvar i anfallszon ett bra tag i efterdyningarna och lyckades till slut också återta ledningen. Martin Thörnberg bröt sig in på målet och tvingade fram en retur som Axel Holmström, på volley, slog till och lyckades hitta en liten lucka förbi Rubin till 2-1.
Frölunda hade riktigt svårt att komma intill i matchens mittenakt och var som närmast drygt halvvägs in när man fick matchens andra chans i numerärt överläge – men utan att lyckas.

Tidig kvittering

Tidigt i den tredje perioden fick Frölunda ett numerärt överläge och det blev tredje gången gillt när Brandon Gormley drog in en fin kanon ifrån blålinjen och kvitterade till 2-2 med sitt första mål för säsongen.

Den tredje perioden blev en sönderryckt historia med många utvisningar, där Frölunda tyvärr tog några för många, och HV71 tog snabbt kommando om resultatet igen. Simon Önerud var starkaste och rakade in 3-2 några minuter efter Frölundas kvitteringsmål och gav HV71 ledningen för tredje gången i matchen.

Det blev tight i slutskedet och Frölunda etablerade tryck mot HV-målet i slutminuterna, men Jonas Gunnarsson i hemmalagets målbur växte sig enorm och stod pall i Frölundas kvitteringsjakt. HV71 drog det längsta strået och tog tre poäng.

– Det var en hård och intensiv match, rolig att spela men väldigt tråkigt att förlora en sådan här match, suckade Theodor Lennström i C More efter slutsignalen.
– (Jonas) Gunnarsson stod upp bra i slutet när vi forcerade, vi hade många skott och några chanser, men fick inte in den där på slutet. Överlag tog vi steg framåt, ingen lätt bortamatch men det finns några bra grejer som vi kommer ta med oss.