Storseger i premiären
Publicerad: 2018-01-06
J20
Det märktes knappt att Frölunda J20 hade haft ett längre jul och nyårsuppehåll. Man såg verkligen spelsugna ut och vann till slut rejält med 10-0 mot Mora IK

Efter en något trevande inledning fick man igång målskyttet i premiären av J20 SuperElit fortsättningsserien där Mora IK stod för motståndet. Philip Ekberg tryckte sig in på kassen och 1-0 var ett faktum. 2-0 kom strax efteråt genom Samuel Fagemo som återvänt från Södertälje SK dit han varit utlånad. Sedan böljade spelet för en stund fram och tillbaka där Mora försökte skapa framåt men hemmalaget spelade stabilt och kontrollerat och släppte inte till särskilt mycket bakåt. 3-0 kom sedan genom Jakob Heljemo som sköt sitt första mål för kvällen med fem minuter kvar av perioden.

Den andra perioden blev händelserik där två matchstraff utdömdes, ett för vardera lag. Det syntes att Mora IK som var tvingade att hitta på något för att rubba Frölunda började bli frustrerade när man trots två numerära överlägen i inledningen av perioden inte fick hål på Ludvig Persson. Istället var det Frölunda J20 som utökade till 4-0. Målskytt? Jakob Heljemo. 5-0 kom bara sekunder senare sedan Mora ådragit sig en utvisning och väl där höll sig Philip Ekberg framme och överlistade Morakeepern Jakob Bälter.

Därefter blev det rejält grinigt på isen och domarna hade fullt upp med att stävja tjafsen och smågruffen bland spelarna där man förutom två matchstraff, (ett för vardera lag) såg till att funktionärerna i utvisningsbåsen hade att göra.

6-0 och 7-0 kom i inledningen av den tredje perioden genom Jakob Heljemo och Philip Elgestål som äntligen fick utdelning för sina chanser tidigare i matchen. Därefter fortsatte Frölunda spela stabilt och utmanande vilket resulterade i straffslag för Philip Ekberg som blev upphakad men Morakeepern var tät och följsam.

Dock skulle 8-0 komma bara sekunder senare och återigen var det Jakob Heljemo som höll sig framme. Mora tilldömdes därefter straff även om situationen framför Ludde i Frölundakassen kändes något tveksam men straffen läste han bra och det stod fortsatt 8-0 till hemmalaget med mindre än tio minuter kvar att spela. Ytterligare två mål föll innan perioden och matchen var över, 9-0 i spel fem mot fyra där Philip Elgestål sköt in pucken och med två sekunder kvar fastställde Jakob Heljemo slutresultatet 10-0 och därmed även sitt femte mål i matchen.

Pierre Johnsson, tränare Frölunda J20, efter matchen: Det var ett tag sen vi vann med såna här siffror säger Pierre som syftar på slutresultatet 10-0.
Detta var ett resultat av vår träning under uppehållet där vi tränat hårt och killarna ser fräscha och spelsugna ut och de har antagit den utmaning vi har nu under våren i en annan serie vilket vi även pratat om. Idag gjorde vi mycket bra, vi jobbade hårt och gjorde det vi tränat på så det var en skön seger.

Segern innebar tre viktiga poäng och imorgon väntar Leksands IF i Frölundaborg. Något Pierre ser fram emot.
Det kommer bli en helt annan match imorgon mot Leksand. De är kontringsstarka och det kommer gå undan där ute. Kvalitén i spelet imorgon kommer bli avgörande men vi ska göra vår del säger Pierre avslutningsvis.

Matchen mot Leksands IF börjar 12:00 i Frölundaborg, det är fri entré.