Till sist gav övertaget utdelning
Publicerad: 2018-03-08
När Frölunda HC gästade Karlskrona HK så var Blekingelaget svåra att rycka ifrån, trots stor speldominans. I tredje perioden kom rycket, då Karlskronasonen Pathrik Westerholm styrde in det matchavgörande målet och bäddade för sjätte raka segern mot Karlskrona.

KARLSKRONA | I grundseriens näst sista omgång skulle Frölunda HC gästa Karlskrona HK i Blekinge, och det var ett motstånd man tidigare besegrat under samtliga tre möten denna säsong (3-0, 4-1 och 7-1). Denna kväll var det dock Karlskrona som skulle ta ledningen då Carl Persson, knappt halvvägs in i den första perioden, skarvade in en isare i numerärt överläge.

Just spelet i numerärt överläge skulle komma att ha stor del i dagens match. För det var ett Frölunda som till mångt och mycket parkerade i Karlskronas zon under stora delar av matchen, men man hade svårt att komma till de där riktigt vassa lägena i spelet med lika många spelare. När John Nyberg lekte Erik Karlsson och serverade Ryan Lasch med en fenomenal 50-meterspassning skulle den amerikanske poängsprutan kvittera tillställningen med sitt 15:e mål för säsongen.

Sedan kom det där spelet i powerplay att göra sig nämnvärt, för inte mindre än de nästkommande fyra målen kom till i just numerärt överläge.
Matt Donovan satte 2-1 med ett stenhårt direktskott innan motståndarbacken Mattias Karlsson gjorde sitt första för säsongen när han traskade igenom Frölundaförsvaret och snyggt satte 2-2-pucken, knappt 2,5 minut ifrån den andra periodvilan.

Det definitiva avgörandet

Frölunda försattes i en kanonsits i slutet av mittenakten och fick inleda den tredje perioden med fem mot tre-spel, och det tog man vara på direkt.
Bara 33 sekunder in i perioden serverades Carl Grundström ren i slottet och satte 3-2-pucken, men Karlskrona skulle än en gång svara – och det genom Carl Persson som, för andra gången i matchen, överlistade Johan Holmqvist i numerärt överläge.

Men här skulle Frölunda dra ifrån ett Karlskrona som fick förlita sig på en mycket välspelande Johan Holmqvist i målburen. Men ”Honken” orkade inte stå emot Frölundas press och med knappt halva den tredje perioden kvar att spela kunde Karlskronasonen Pathrik Westerholm styra in 4-3 och avgöra tillställningen. För Karlskrona hade aldrig riktigt trycket att forcera fram en kvittering, utan istället sköt Rasmus Dahlin in sitt 7:e mål för säsongen när 2:12 återstod och fastställde slutresultatet 5-3.

– Vi gjorde en helt okej match över 60 minuter, konstaterade Pathrik Westerholm i C More efter matchen och utvecklade:

– De hade några bra powerplay där vi släppte in dem i matchen, de hade en bra målvakt i kassen också. Det blev lite tufft när de gjorde 3-3 och fick ett nytt powerplay direkt efter. Men vi var det bättre laget i det stora hela och det visade sig till sist, avslutade Pathrik.

Vinsten innebär att jakten på andraplatsen lever och vi har två poäng upp till Djurgårdens IF, som dock har en praktiskt ointaglig målskillnad på +41 (gentemot våra +17). Djurgårdens IF möter Örebro HK medan vi gästas av Brynäs IF. Pucken släpps kl 15:15 och biljetter köper ni via den här länken.

Karlskrona HK - Frölunda HC 3-5 (1-0, 1-2, 1-3) Skott: 11-48 (4-10, 4-20, 3-18)
PIM: 14-8 (4-2, 6-2, 4-4)

1-0 (08:20) | Carl Persson (Konstantin Komarek, Cory Murphy) PP1

1-1 (26:43) | Ryan Lasch (John Nyberg, Rasmus Dahlin)
1-2 (33:06) | Matt Donovan (Ryan Lasch, Jan Muršak) PP1
2-2 (37:25) | Mattias Karlsson (Marcus Paulsson, Bobo Petersson) PP1

2-3 (40:33) | Carl Grundström (Ryan Lasch, Matt Donovan) PP2
3-3 (47:06) | Carl Persson (Joel Kellman) PP1
3-4 (50:58) | Pathrik Westerholm (Matt Donovan, Mattias Nørstebø)
3-5 (57:48) | Rasmus Dahlin (Adam Almquist, Joel Mustonen)