Lugnt, tryggt och laddat
Publicerad: 2017-03-22
SHL
1-2-underläge i kvartsfinalserien, men långt ifrån uppgivet i Frölunda Indians.

Det var inga hängande huvuden alls på onsdagsförmiddagens träningspass i Scandinavium. Tvärtom förväntansfullt och koncentrerat och till och med utrymme för nojs. Tillexempel en träffa-ribban-tävling som assisterande tränaren Pär Johansson med illa dold förtjusning vann.
– Jag träffade ribban först och skall få en biobiljett i pris av Filip Westerlund som kom sist.
För protokollets skull: Rasmus Dahlin och Johannes Johannesen deltog också i tävlingen.

Med kvartsfinal 3 i backspegeln och den fjärde inom greppbart avstånd ägnades onsdagen åt analys och strategi. Visserligen underläge med 1-2 i serien och förlorad hemmafördel, men det är ju först till fyra segrar som gäller.
– Vi har gjort väldigt mycket bra hittills, men behöver ta bort lite av naiviteten i egen zon. Vi känner att vi spelar bra och vi vet vilka små saker vi måste ändra på, förklarar Pär Johansson och berättar att det är långt ifrån oroligt i gruppen:
– Det finns ett lugn och en grundtrygghet i hela truppen. Vi vet vad vi kan och tror på oss själva. Det går inte att älta vare sig vinster eller förluster - för oss handlar det om att gå ut och göra det vi är bra på.

Frölundas trupp mot Skellefteå i kvartsfinal 4 tas ut efter morgondagens värmning – samtliga spelare är tillgänglig.

Torsdagskvarten i Skellefteå Kraft arena direktsänds i Cmore, nedsläpp 19.00.

Frölunda Indians J20-lag är också i SM-slutspel och möter HV71 i en första kvartsfinal i Scandinavium i kväll (onsdag), 19.00.

Peter Pettersson Kymmer