Fyra poäng i helgen
Publicerad: 2017-09-17
J20
Frölunda J20 som slog Karlskrona HK igår med 3-0 reste till Växjö med målet att öka på helgens poängskörd ytterligare. Det skulle visa sig bli en jämn match som skulle komma att kräva övertid för att avgöra var poängen skulle hamna.

VÄXJÖ Efter en spelmässigt jämn period var det Frölunda som kunde gå till pausvila med 1-2 på tavlan i Växjö Ishall sedan Filip Roos och Filip Hasa båda utnyttjat luckor i Växjöförsvaret där Frölunda trampade på med bra fart inledningsvis av matchen och tvingade hemmalaget till utvisning.

Frölunda stod stundtals på hälarna i inledningen av den andra perioden där Växjö såg starka ut och man lyckades dessutom kvittera till 2-2 efter bara tre minuters spel sedan man lagt in pucken vid Arvid Söderbloms bortre stolpe. Efter kvitteringen försökte Frölunda komma tillbaka till sitt spel och man lyckades sånär ta ledningen på nytt genom Jesper Emanuelsson men pucken gick strax utanför och resultatet stod sig perioden ut.

Den tredje perioden förblev mållös med fortsatt jämnt spel mellan lagen. Frölunda skapade dock tillräckligt vassa chanser för att kunna avgöra matchen men i förlängningen blev en utvisning avgörande vilket gav Växjö både spel i fyra mot tre och bonuspoäng.

Nu vänder laget hem till Göteborg för ytterligare träning under veckan för redan kommande lördag får man chans till revansch mot Växjö när man på nytt gästar Växjö Ishall.

Växjö Lakers-Frölunda HC 0-0 (1-2, 2-2, 1-0)

0-1 (08:38) | Filip Roos (Joseph Berger, Jacob Peterson)
0-2 (09:39) | Filip Hasa (utan assist) PP1
1-2 (11:15) | Filip Cederqvist (Christoffer Anren)

2-2 (23:51) | Dominik Bokk (Mathias Kemppi)