En annorlunda sommarfys
Publicerad: 2018-06-07
FHC
Historiskt sett har alltid Frölunda Academys sommarfys bestått av hårda tester och uppbyggnad av muskler men den nionde juni ställs föreningens J18 lag mot J20 laget i ett race som sträcker sig fem kilometer genom Slottsskogen där 100 hinder ska besegras.

Tävlingen anordnas av Military Fitness Sweden vars specialitet är hinderbanor som påminner om hur militärer tränar och alla ni som kan er Frölundahistoria vet att 2014 genomgick Frölunda Indians A-lag två dagars tuff träning arrangerat just av Military Fitness, den gången i Stenungsund.
Lägg därtill att de båda föreningar även har synts tillsammans i tävlingssammanhang i OCR Golden Trophy genom ett tufft kryphinder så förstår ni att när det kom på tal att föreningens juniorlag skulle genomföra en OCR* tävling så var Military Fitness den självklara arrangören.

Vi fick ett kort samtal med Karin Gustafsson, marknadsansvarig Military Fitness Sweden och medlem sedan 2015 kring vad som väntar våra juniorer den nionde juni i Slottsskogen. Konceptet är korta banor med många hinder som inte är så tekniskt svåra säger Karin och fortsätter; Utmaningen är det stora antalet hinder och med i snitt ett hinder var 40:e meter så blir det jobbigt, tungt och tufft men Karin är även noga med att påpeka att det är fantastiskt roligt, precis som en hinderbana av militärisk karaktär ska vara.

"Det är full fart framåt som gäller."

Karin lyfter även fram instruktörerna och funktionärerna som finns på strategiska platser längs banan;
De är där för att heja på och hjälpa till men samtidigt för att påminna att det är full fart framåt som gäller. säger Karin.

Precis som vi är vana att se Frölunda Academy med andra ord. Frölunda J18 är först ut och startar kl. 11:50 medan J20 startar endast fem minuter senare, kl. 11:55

För bäst åskådarplats rekommenderar vi start och målområdet vid Slottsskogsvallen.

För mer info kring Military Fitness Sweden, besök deras hemsida: militaryfitness.se samt följ dom på sociala medier:
Instagram: @militaryfitnesssweden @ocrgoldentrophy
Facebook: Military Fitness Sweden

*OCR - Obstacle Course Running

Christian Wahlgren