Det här är Gap
Publicerad: 2017-09-27
CHL
På tisdag kommer franska topplaget Gap till Frölundaborg – något stukat efter fyra raka förluster i CHL.

Gap Rapaces från sydöstra Frankrike har fått en tuff start i CHL-gruppspelet. Fyra spelade matcher, fyra förluster och sist i grupp H.
– Nivån har varit lite för hög för Gap, men laget har utvecklats i CHL vilket syns i den franska ligan, säger Dauphiné libéré-journalisten Alexandre Ollivieri.
Gap är ett ungt, nybyggt lag med en tydlig stomme från Nordamerika under coachen Luciano Basiles ledning och just 15 nya spelare in i truppen under sommaren är en orsak till problemen i europaspelet menar Ollivieri:
– Inledningen av CHL var komplicerad och det gick att se att försvaret var sårbart.
Något som viljestarka coachen Basile har tagit lärdom av och gnuggat på och på tisdag lär vi få se ett mognare Gap i Frölundaborg.
– Basile är nästan lagets största tillgång och han vill att laget skall spela med hög fart, kraft och energi, berättar Alexandre Ollivieri och plockar ut några spelare som sticker ut i Gap:s trupp:
– Eric Scheid (USA) är en begåvad forward, lagkaptenen Max Ross (Kanada) är lagets tydliga ledare och Jeff Lerg (USA) är en snabb och tät målvakt.

Frölundas målvaktstränare Kristoffer Martin spelade en säsong i Gap, 2005/2006, och tycker så här om sin gamla klubb:
– Jag har inte sett dom på länge, men kollar resultat och tabell på nätet. Det skall bli kul att se hur Gap har utvecklats sedan jag var där och jag är säker på att det blir en spännande match.
Några tydliga minnen från din tid där?
– Hallen var öppen på sidorna och från min position i målet var utsikten över bergen den vackraste i stan. På tisdagskvällen befäste Gap Rapaces sin ledning i League Magnus efter övertygande 7-4 mot Strasbourg.

Biljetter till CHL-mötet mellan Frölunda Indianas och Gap Rapace i Frölundborg, 18.30, går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer