Back-to-back mot Luleå
Publicerad: 2016-12-01

Dubbelmöte med Luleå och en förhandsartikel som handlar om något helt annat.

Det började bra och Frölundas assisterande tränare Pär Johansson hann berätta att Matt Donovan ersätts av Filip Westerlund och att Johan Sundströms vara eller inte vara mot Luleå avgörs efter morgondagens värmning.

- Det brukar bli heta matcher mot Luleå. Deras fysik mot vår fart, det blir sevärt, förklarar Johansson och ungefär där tog samtalet om helgens back-to-back slut.

Block och penna hamnade istället i Christoffer Ehns, Jacob Larssons och John Nybergs händer och intervjun tog en helt annan riktning. Trio pepprade Pär Johansson med frågor, högt som lågt, och ungefär så här lät det.

Om du, Roger Rönnberg och Johan Lundskog satt i en båt och Roger och Johan ramlade i vattnet – vem av dem skulle du rädda?

- Johan, det ger bättre karriärmöjligheter. Johan är ju mycket yngre än Roger.

Vem i laget skulle du ta med på en öde ö?

- Christoffer Ehn och Nicklas Lasu. Ehn käkar inte så mycket och det blir mer mat över till mig och så skulle det vara kul att se om han kan bli brun. På en öde ö hade jag fått tid att lära Lasu allt han behöver som nybliven pappa.

Om du satt i ett plan med hela laget och bägge piloterna plötsligt blev medvetslösa, vem skulle landa?

- Jag själv. Jag är bäst på att hantera stress och press i laget. Att landa planet hade varit en bagatell för mig, jag hade inte misslyckats.

Du måste välja någon annan än dig själv?

- Sebastian Stålberg. Det känns som en uppgift och ett yrke som passar hans livsstil.

Du har tolv timmar kvar att leva – vem i laget hade du tillbringat dem med?

- Jag hade helst inte velat ägna mina sista tolv timmar med någon i laget, men eftersom jag måste välja någon säger jag Jacob Larsson. Han hade fått berätta om livet för mig.

Hur många gånger har du försökt värva din bästa kompis Alexander Bergström (Karlskrona)?

- Aldrig.

Vad tycker du om Jacob Larsson val av musik under uppvärmningen när han är Matchens profil?

- 20 minuter av obruten skit och jag kommer inte att lyssna i morgon.

Vem i laget hade fått laga mat till dig resten av ditt liv?

- Inte Lasu med den matbudgeten han har, 800 kronor per månad. Efter att ha läst en artikel i en tidning för något år sedan säger jag Sebastian Stålberg, han har en livsstil som tilltalar mig.

Frölunda möter Luleå i Scandinavium i morgon fredag, nedsläpp 19.00 – biljetter går att köpa via den här länken.

Och glöm inte Fullsatt fredag-temat i Legends bar från 17.00 – livemusik, aw-priser i baren, gratis buffé mellan 17.00 och 18.00 och uppsnack av Anton Axelsson.

Peter Pettersson Kymmer