J20: Förlust på straffar i premiären
Publicerad: 2016-09-14

Det var minst sagt en svängig och målrik premiärmatch vi bjöds på i Frölundaborg på onsdagskvällen. Trots 13 mål krävdes det straffar för att avgöra var extrapoängen skulle hamna.

Det dröjde inte länge innan Frölunda tog ledningen i matchen med 1-0 genom Philip Elgestål  men trots detta skulle snart gästande Rögle BK komma tillbaka in i matchen, mycket tack vare de utvisningar Frölunda drog på sig i den första perioden som slutade 1-1.

Utvisningarna fortsatte rycka sönder matchen.

Utvisningarna fortsatte sedan i den andra perioden att drabba hemmalaget som försökte skapa lägen och för en stund fick man utdelning. 2-1 kom genom Johan Lindholm som i numerärt underläge gjorde sitt första mål för kvällen och 3-1 resulterade i ett friläge av Måns Carlsson som visade kyla i avslutet när han bjöd publiken på en repris av Foppas straff i OS i Lillehammer. Rögle kom sedan tillbaka in i matchen igen som snart reducerade till 3-2 och senare både kvitterade och tog ledningen med 4-3 genom två mål av Timothy Liljengren tack vare spel i fem mot tre i över fyra minuter.

Stärkta av det tidigare numerära överläget och de två snabba målen gjorde man även 5-3, i numerärt underläge och Frölundas uppförsbacke såg minst sagt brant ut men göteborgarna gav sig aldrig utan lyckades reducera till 4-5 i powerplay i slutet av den andra perioden. Målskytt: Johan Lindholm.

Hattrick av Johan Lindholm

19 sekunder in i den avslutande akten fullbordade Johan Lindholm sitt Hattrick i samband med 5-5 målet och man kändes onekligen på gång nu men det svänger som sagt fort i juniorhockey och endast fem minuter senare lyckades gästerna Rögle på nytt ta ledningen och man såg länge ut att gå mot seger.

Men skam den som ger sig lyder ordspråket och ett sent mål i numerärt överläge av Joni Ikonen innebar sudden death som förblev mållös och straffavgörande väntade.

Väl där krävdes det sex omgångar för att avgöra var bonuspoängen till slut skulle hamn och tyvärr för Frölundas del var det Rögle BK som denna gång drog det längsta strået när Lukas Elvenes till slut överlistade Arvid Söderblom i Frölundakassen.

Johan Benker, tränare Frölunda J20, efter matchen:
Den här matchen hade många ansikten och det svängde friskt, en klassisk juniormatch säger Johan och skrattar. Jag tycker vi spelade riktigt bra fram till dess att vi drabbades av tre raka utvisningar vilket bjöd in Rögle i matchen.

Vi har 1-1 efter en period och gör 2-1 i numerärt underläge och 3-1 innan vi på nytt drabbas av utvisningar som Rögle såklart utnyttjar och tar över matchen helt. Vi får skylla oss själva, det var mycket nerver i den första matchen och saker hade inte riktigt satt sig. Sen är Rögle heller inget dåligt lag, vi har mött dom på försäsongen och alla matcher har gått till förlängning så på det stora hela så är jag ändå nöjd då. Vi kommer tillbaka vid både 3-5 och 5-6.

Visst är det tråkigt att förlora på straffar i en premiärmatch men samtidigt så är det skönt att den är spelad säger Johan avslutningsvis.

Nu väntar tre tuffa matcher i helgens roadtrip. Först dubbelmöte med Södertälje SK innan ni avslutar mot Linköping HC på söndag.
Ja det stämmer, det blir tufft och det kommer definitivt bli en jämnare serie i år, man måste vara med hela tiden och inte spela på halvfart för då förlorar man mot vilket lag som helst. 100% i varje byte är det som gäller säger Johan avslutningsvis.

Johan Lindholm som stod för tre av sex Frölundamål ikväll summerar matchen såhär:
Det var en sjukt svängig match, en typisk premiärmatch. Vi har kört hårt i en och en halv månad för detta och alla var sugna på allvaret. Vi kom ut bra i början men vårt spel blir sönderryckt i den andra perioden pga. våra utvisningar och då blir det tufft
konstaterar Johan.

Jag tycker ändå att vi var starka som kom tillbaka gör ändå sex mål vilket oftast innebär seger så det är positivt

Tre mål idag, retroaktiv utdelning?
Ja, jag har haft massor av lägen under försäsongen men inte lyckats hänga dit dom så det var skönt att äntligen få lite utdelning
säger Johan och skrattar samtidigt som han påtalar att han gärna hellre hade vunnit med laget än gjort Hattrick.

Det väntar tre tuffa bortamatcher i helgen för er.
Ja men det är tjusningen med J20 SuperElit, vi tränar hårt på veckorna och sedan är det fullt ös på helgen. Det kommer bli kul, vi är redo och går för nio poäng nu när vi förlorade första matchen här hemma.

Dubbelmötet mot Södertälje SK spelas på fredag kl 19:00 och lördag kl 13:00.

Söndagens match mot Linköping startar kl. 12:00.