SM FINAL!!!
Publicerad: 2018-03-29
U16
Efter en riktig nagelbitare vann till slut Frölunda U16 genom att vända 0-2 till 3-2 och imorgon väntar SM Final.

Det syntes att killarna var nervösa då spelet de haft under slutspelets gång fram till semifinalen lyste med sin frånvaro i stort sett hela första perioden och delar av andra perioden där målvakten Axel Langeskiöld stod för flera vassa räddningar när Linköping tryckte på som värst. Till slut fick även Langenskiöld vika sig dubbelt upp när LHC tog ledningen med både 1-0 och 2-0 efter att halva matchen var spelad.

Det hände sedan något med laget i den tredje perioden. Frölunda U16 började trampa och man började mer och mer känna igen dom och förutom att man pressade tillbaka Linköping rejält spräckte Lucas Raymond motståndarkeeperns hittills hållna nolla i samband med 1-2 reduceringen sex minuter in i perioden.

Därefter var det proppen ur, Frölunda kom upp och utmanade, man vann närkamper och när väl spelet satt kom även 2-2 genom Daniel Torgersson som krigat till sig pucken framför LHC keepern. 3-2 kom med mindre än fyra minuter kvar av perioden och matchen. Linköping drog på sig en utvisning och väl där behövde William Wallen inte många sekunder på sig för att ge Frölunda ledningen för första gången i matchen. Linköping som var chockad av Frölundas vändning gjorde en sista push när man plockade målvakten men återigen var Axel Langenskiöld lugn och trygg längst bak. Seger och SM final mot Färjestad BK. Ett lag man slog på straffar så sent som förra helgens kvartfinalsspel när man säkrade gruppsegern.

Det märktes på killarna i de första två perioderna att killarna var nervösa och hade svårt att spela efter det vi kommit överens om säger Andreas Terner, huvudtränare Frölunda U16.

Vi hamnade i underläge vilket är tufft i en sån här match men vi pratade om det i pausen att vi vänt underlägen tidigare, att vi ska hålla oss till vad vi kommit överens om och vi lyckades vända återigen och den laginsatsen gav oss positiv energi inför fortsättningen.

Med fortsättningen syftar Andreas på morgondagens SM-Final mot Färjestad BK. I just finalsammanhang finns en revansch att utkräva på värmlänningarna då man föll på målsnöret mot Färjestad i egna cupen Scandinavium Cup i julas. Ja det stämmer att vi spelade mot dom i Scandinavium. De är ett spelande lag som bara kör och håller sig till sitt spel. Puckkontroll och farten kommer att bli avgörande säger Andreas som avslutar med att avslöja vad som gäller imorgon. Vi går för SM-GULD!

Morgondagens SM Final mellan Frölunda HC U16 och Färjestad BK U16 börjar 11:00 och sänds på svenskhockey.tv samt kan följas online på stats.swehockey.se