HV71 tog första ronden
Publicerad: 2019-01-12
FHC18
Frölunda J18s första förlust för säsongen kom på lördagen mot HV71 som vann med 5-1.

GÖTEBORG Frölunda J18 fick spendera större delen av matchen jagandes HV71 som effektivt tog ledningen med 1-0 i den första perioden och hade bud på fler men Axel Langenskiöld stod emot det mesta HV71 hade att komma med efter deras ledningsmål. Kvitteringen till 1-1 genom Victor Widlund var ett direkt resultat av en betydligt bättre andraperiod av indianerna som verkligen kändes på G men ett straffmål som innebar 1-2 till gästerna HV71 tryckte tillbaka Frölundas offensiv. HV71 tog sedan över i den tredje perioden där man förutom tre gjorda mål även höll tätt bakåt när Frölunda tryckte på och man vann till slut med 5-1.

Frölunda J18 och HV71 möts imorgon söndag igen så indianerna får en chans till revansch per omgående och det var även något den assisterande coachen Jonas Wåhlstedt nämnde när han kommenterade matchen efteråt. Ja, de firade rätt högt idag vid både 1-4 och 1-5 så jag hoppas att vi får göra likadant i deras hall imorgon
Om matchen i sin helhet säger Jonas såhär:
Vi hade en trupp idag som var lite mer uppluckrad än vi normalt har men det visar också på att vi har en bredd i laget säger Jonas.

Vi gjorde en riktigt bra start där vi hade de första fem till sju minuterna i den första perioden och fram till de får straffen i den andra perioden hade vi spelet men fick inte till det där sista extra. Sedan när de gör 1-2 på straffar och vi på nytt får jaga går luften ur litegrann och de får tre snabba mål där.

Att det är första förlusten för säsongen tycker inte Jonas man ska lägga någon vikt vid. Vi hade en vision om att gå rent men det är ju så att ju fler matchen vi vinner desto närmare är vi en förlust.

Imorgon klockan 15:00 möts de alltså återigen. Nedsläpp i Kinnarps Arena och matchen går att se på svenskhockey.tv

Frölunda HC – HV71 1-5 (0-1, 1-1, 0-3)
Skott: 34-29
Utv. Min: 12-10
0-1 (04:25) | Oskar Olausson (Victor Sjöholm, August Åhman) PP1

1-1 (27:58) | Victor Widlund (Liam Svensson, Andreas Laschitza) PP1
1-2 (34:38) | Emil Andrae PS

1-3 (47:06) |Jakob Turnbull (Gustav Salmi-Lilja, Alexander Lundman)
1-4 (58:46) |Oskar Olausson
1-5 (59:41) |Oskar Olausson (Viggo Olsson, Alexander Lundman)