J18: Storseger i första matchen
Publicerad: 2016-09-18

Frölunda ville mest i söndagens premiärmatch i J18 Elit Södra mot IK Oskarshamn och vann till slut med hela 6-0 (0-0, 2-0, 4-0) efter en stabil insats av Ludvig Persson i mål och en riktig delikatess av nyförvärvet Travis Treloar.

Frölunda kom ut starkt i dagens match mot IK Oskarshamn, man bjöd på hög fart och utmanade gästerna IKO som stundtals hade svårt att skapa något rejält spel. Även om perioden förblev mållös bjöds det på gott om chanser för Frölunda som till slut fick utdelning två minuter in i den andra perioden genom Travis Treloar som noterades för sitt första mål i föreningen.

Treloars mål blev starten för en riktig målkavalkad och även om det bara skulle falla ett mål till i den andra perioden genom Linus Nässén så gjordes desto fler mål i den tredje perioden.

Travis Treloar bjöd på Zorromål.

Målskytten Treloar var sugen på fler mål och sju minuter in i den tredje perioden bjöd han på en riktig delikatess när han i powerplay bakom målet lade pucken på bladet och lyfte in pucken på Zorromanér bakom IKO-keepern Alexander Nilsson.

Ett snabbt mål av Samuel Fagemo som innebar 4-0 bara två minuter senare punkterade definitivt matchen varpå Frölunda slog av på tempot.

IK Oskarshamn försökte hitta tillbaka in i matchen och lyckades även skapa ett par chanser men en stabil insats av Frölundakeepern Ludvig Persson stoppade allt gästerna hade att komma med idag. Innan perioden var slut föll ytterligare två mål genom Leon Lerebäck och Elias Stendahl som fastställde slutresultatet 6-0 och därmed säkrade man sin första trepoängare i premiären av J18 Elit Södra.

Huvudtränare Pierre Johnsson var nöjd med dagens seger men poängterade samtidigt att det fanns mer att jobba på sett till den tredje periodens uppträdande:
- Ja, det var väl ingen seger man skriver hem om direkt sade Pierre samtidigt som han utvecklade sin tanke:
- Jag är nöjd med de två första perioderna och mindre nöjd med period tre. Vi gjorde många mål men jag tycker samtidigt att vi gick ner oss något vilket öppnade för IK Oskarshamn och hade det inte varit för Persson i mål kanske de hade kommit ikapp.

Ni möter det nya J18 Elit laget Karlskrona HK borta på torsdag. Hur går tankarna inför det?
- Jag vet inte så mycket om dom, de tränas av *Kalle Miketinacs pappa så det gäller att vi är med från start. Det finns inga enkla lag i årets serie utan det är hårt jobb från start säger Pierre.

* Kalle spelar i Frölunda J20 och var lagkapten i J18 laget ifjol som säkrade SM-Guldet. - red. Kommentar.

Matchen mot Karlskrona HK J18 spelas på torsdag den 22 september kl 19:00 och sänds på Livearenahockey.com.

Frölunda HC - IK Oskarshamn 6-0 (0-0, 2-0, 4-0)