Spelledig helg
Publicerad: 2017-01-13
CHL
Skönt, tycker Carl Grundström om några matchfria dagar.

Frölunda Indians är ledigt i helgen och matchar inte igen förrän i nästa vecka – semifinal två mot HC Fribourg-Gottéron i Fribourg på tisdag (17 januari).
– Vi har ju en match upp mot dom andra lagen i SHL och det kan vara bra att få lite spelledigt, säger Carl Grundström som inte riktigt vet vad han skall göra av en lördag och söndag i Göteborg:
– Nåt kul får jag väl hitta på tillsammans med de andra unga spelarna i laget.

19-årige Grundström kom så sent som för en vecka sedan hem från JVM i Kanada och det med blandade känslor.
– Det var en häftig upplevelse att vara där. Det fanns ett stort intresse och alla hade stenkoll.
Men så var det ju det här med utfallet för Småkronorna. Obesegrat i gruppspelet och rätt enkelt till semifinal, men inget med hem.
– Vi räckte inte till mot Kanada, dom var bättre än oss, det är bara att erkänna. Bronsmatchen mot Ryssland borde vi vunnit, tyvärr var vi för ineffektiva.

För ett halvår sedan flyttade Carl Grundström från Modo och Örnsköldsvik till Frölunda och Göteborg och tycker vadå om en ny klubb och ny stad?
– Jag trivs jättebra och har kommit in i laget bra. Bedöm din egen insats så här långt?
– Helt okej. Det har trillat in några puckar (11), men jag har fortfarande mycket att förbättra. Som defensiven och jag måste bli starkare med pucken.

Frölunda Indians åker till Schweiz redan på måndag morgon och är tillbaka igen på onsdag eftermiddag.
Tisdag kväll, 20.15, spelas CHL-semifinal två mellan Frölunda och Fribourg-Gottéron i BCF-Arena – SVT direktsänder matchen. Frölunda leder med 5-1 inför returen.

Två dagar senare, 19 januari, kommer Skellefteå AIK på besök till Scandinavium.

Peter Pettersson Kymmer