Tung dag på jobbet
Publicerad: 2017-10-24
När Brynäs IF kom på besök i Scandinavium fick Frölunda HC en riktigt tung dag på jobbet och hade svårt att hota offensivt, vilket ledde till att vinstsviten på fyra raka matcher bröts.

GÖTEBORG | Vi fick bevittna en matchinledning i Scandinavium, som mest signifaktiv med långa anfall och snabba omställningar, inte var den mest innehållsrika period den här säsongen, men stundtals fanns det många bra detaljer i Frölundas spel som lovade gott inför kvällens fortsättning.
Ett fåtal småvassa chanser tvingade ändå Frölunda HC:s målvakt, Johan Gustafsson, och Brynäs IF:s dito, David Rautio, till några bra räddningar, inte minst den sistnämnda som fick några tunga forceringar emot sig – särskilt i periodens slutskede när gästerna ådrog sig matchens första utvisning.

Stundtals har vi mycket puck och gör en hel del bra grejer på isen, vi måste ta utnyttja det lite vassare, gå rakare mot mål och ta fler skott, det är nyckeln tror jag, sade Joel Lundqvist i C More efter den första perioden.

Tio mardrömssekunder

Lagen inledde mittenakten med varsitt power play (Frölunda med 44 sekunder kvar från utvisningen i mittenakten), sedan var det Frölunda som spelmässigt och puckinnehavmässigt tog över matchbilden. Perioden ägde till väldigt stora delar rum i Brynäs försvarszon, men egentligen utan att Frölunda riktigt lyckades komma intill David Rautio i Brynäskassen.
Man gick något rakare mot mål – som kapten Lundqvist efterlyste i den första periodpausen – men skärpan i avsluten fanns inte riktigt där och det saknades lite för mycket vilja att göra skitjobbet för att man skulle oroa Rautio tillräckligt mycket.

Drygt halvvägs in i mittenakten kom dock en rejäl kalldusch för Frölunda, som inom loppet av tio sekunder först fick se Juuso Ikonen raka in en retur till en 1-0-ledning för Brynäs – som sedan efterföljdes av att Aaron Palushaj kunde göra 0-2 på tavlan.

– Jag har talat om till mina killar att älgjakten pågår fortfarande. Det är okej att ta ett skott! Jag tycker det ser ut som om att det är skottförbud nu.
Vi har mycket puck i anfallszon, men vi gör alldeles för lite av den tiden, konstaterade huvudtränare Roger Rönnberg inför den tredje perioden.

Dödliga avslut

Frölundas tid i anfallszon förminskades knappast i den tredje perioden, utan vi såg snarare en ännu tydligare defensiv spelidé hos gästerna som backade hem och höll oerhört tätt i egen zon. Det ville sig heller inte bättre att Brynäs, i vanlig ordning, ställde till med riktig oreda i sina vassa och kvicka omställningar mot Johan Gustafsson.
Drygt fyra minuter in i akten utökade Brynäs sin ledning efter att Alexander Bjurström – i en 1-mot-1-situation – avfyrat ett elegant, distinkt avslut som hittade in bakom JG via ribban. Det tog sedan drygt en och en halv minut innan det var dags för Brynäs igen, då var det Daniel Mannberg som – även han, via ribban – tryckte in 4-0 och stängde matchen definitivt.

– Utan att ta bort någonting från Brynäs så är vår insats klart underkänd i dag, konstaterar Rönnberg i C More efter slutsignalen.
– Vi hade mycket puck i anfallszon och vaggades in i någon falsk trygghet som gjorde att vi släppte på koncentrationen och får oss att se ut som om att vi är ute på någon slags uppvisningshockey eller något sådant.
Det är jag som ska förbereda laget och jag lyckades inte med det i dag. Klart underkänd dag på jobbet för Roger Rönnberg, avslutar Roger.

På torsdag gästar vi Växjö Lakers i Vida Arena, med matchstart kl 19. På lördag spelar vi sedan nästa hemmamatch då vi gästas av Linköping HC. Matchen startar 15:15 och biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

Frölunda HC – Brynäs IF 0-4 (0-0, 0-2, 0-2) Skott: 32-20 (12-6, 14-7, 6-7)
PIM: 4-4 (0-2, 2-2, 2-0)

0-1 (31:40) | Juuso Ikonen (Kevin Clark, Lukas Kilström)
0-2 (31:50) | Aaron Palushaj (Alexander Bjurström)

0-3 (44:08) | Alexander Bjurström (Aaron Palushaj)
0-4 (45:44) | Daniel Mannberg (Christopher Liljewall)