Det gick nästan
Publicerad: 2018-08-16
FHC
Uppförsbacken blev för stor den här gången – Frölunda Indians förlorade mot HV 71 med 2-3.

Kungsbacka ishall är en välbekant försäsongsarena för Frölunda Indians och kommer för några av Academy-spelarna –Arvid Söderblom och Pontus Andreasson den här säsongen– bli ett andra hem. Varför? Frölunda HC och Hanhals IF presenterade under torsdagen ett samarbetsavtal som sträcker sig över tre år – läs annan artikel på hemsidan.

Frölunda vände och vann den första träningsmatchen för säsongen mot Växjö med 5-3 för en vecka sedan, men verkade inte nämnvärt stärkt av den segern i den första perioden mot HV 71.
Markus Ljungh skickade in 0-1 i öppen bur efter ett fint HV-anfall redan efter drygt nio minuters spel. En stund senare tryckte han bortglömd vid bortre in 0-2 fri framför en chanslös Johan Gustafsson.
Och med bara en och halv minut kvar av perioden blev uppförsbacken rejält brant, Anton Bengtsson stötte in en retur, 0-3.
”Vi kommer ut alldeles för svagt. Vi fick en identitetskris i första”, förklarar Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog.

Om det var en väckarklocka eller hårtork spelar ingen som helst roll. I den andra perioden var det ett helt annat Frölunda Indians som visade upp sig för Kungsbacka-publiken.
Mer fart, mer tanke, längre anfall och det gav också utdelning.
Max Friberg gick över blå, tryckte sig in framför mål och lirkade in pucken bakom HV-målvakten Felix Sandström. Dryga minuten senare fick Frölunda en möjlighet i spel fem mot fyra som blev fem mot tre i 23 sekunder, men ingen utdelning.
”I andra börjar vi hitta vårt spel och det är kedjan med Max (Friberg), Joel (Mustonen) och Mats (Rosseli Olsen) som tar täten”, säger Lundskog.

Den tredje perioden är Frölundas och Joel Lundqvist skickade in 2-3 i powerplay, assist Ryan Lasch, som om det var 2016 igen. Och de sista sju minuterna försöker Frölunda verkligen få in trean, Joel Mustonen hade bland annat ett bra läge, men Felix Sandström och HV 71 höll tätt och ingen repris av förra veckans vändning.
”Vi är nöjda med sista 40 och fortsätter spela så är det inte många lag som orkar med oss”, konstaterar Johan Lundskog.

Frölunda Indians matchar i nästa vecka igen. Strömstad Classics och möten med Leksand och Färjestad torsdag och fredag, bägge matcherna startar 19.00.