”Vi vill till final”
Publicerad: 2017-01-09
CHL
CHL-semifinal mellan Frölunda Indians och HC Fribourg-Gottéron i Borgen – och fribussar från Heden.

För tredje säsongen i rad är Frölunda Indians i CHL-semifinal och vid avancemang kan det bli tredje raka finalen – match ett av två mot schweiziska HC Fribourg-Gottéron spelas i Frölundaborg i morgon (tisdag), nedsläpp 19.00.
– Vår viktigaste match hittills och vi vill till final för tredje gången, säger Frölundas assisterande tränare Pär Johansson som tycker så här om motståndet:
– Fribourg är duktigt på att anpassa sig efter motståndet och deras coach Larry Huras är noggrann. Vi förväntar oss en defensiv som är tänkt att passa oss illa.
Och det av ett lag som enligt Johansson är offensivt framtungt och med ett par, tre riktigt vassa spelare som Roman Cervenka och Julien Sprunger.
31-årige tjecken Cervenka har vunnit VM-guld och spelat i KHL och NHL (Calgary Flames) och står noterad för 125 landskamper för Tjeckien.
Lika gamle Sprunger är Fribourg-fostrad, lagkapten och schweizisk lansdslagsman.
Lägg till svenske Mattias Ritola och det är något märkligt att Fribourg-Gottéron parkerar på sista plats i den schweiziska ligan.
– Statistiskt sett borde de inte ligga så långt ner i tabellen, varnar Pär Johansson och förklarar hur Frölunda skall spela i morgon kväll:
– Vi skall störa dem med hög press, det är de inte så vana vid. Vi skall jaga dem.
Fribourg-Gottéron spelade precis som Frölunda Indians back-to-back i helgen – det blev en vinst och en förlust mot Biel.

Med fem JVM-spelare hemma igen – Jacob Larsson, Carl Grundström Rasmus Dahlin, Kristoffer Gunnarsson och Kristian Vesalainen - var det trångt i Frölundas omklädningsrum i förmiddags och angenäma bekymmer inför laguttagningen efter tisdagens värmning.
– Vår tanke var att låta JVM-spelarna få landa lite, men Jonathan Sigalet är ju avstängd så Jacob Larsson tar hans plats, berättar Pär Johansson.

Biljetter till tisdagens CHL-semifinal mellan Frölunda och Fribourg i Frölundaborg går att köpa via den här länken.
Fribussar från X-huset, Heden, avgår 18.00 i morgon – efter matchen kör bussarna tillbaka till Heden.

Peter Pettersson Kymmer