En poäng efter sen kvittering
Publicerad: 2017-02-22
Frölunda HC har haft en lyckad säsong mot HV71 där man besegrat smålänningarna i de tre tidigare mötena. I dag tog segersviten slut, men det finns anledning till glädje efter Casey Wellmans sena kvittering som innebar poäng i toppstriden.

JÖNKÖPING | Vi fick bevittna en jämn och tuff inledningsperiod i småländska Jönköping där hemmalaget HV71 var det något piggare laget i upptakten. Frölunda HC sattes på prov mot ett hårt jobbande och frenetiskt jagande HV71, men tog sig in i matchen allt eftersom och bjöd upp under periodens andra halva.

Det skapades inte särskilt många farliga chanser under akten, men det var hett runt Johan Gustafsson vid ett par tillfällen. Köping-sonen stod dock pall under den första tredjedelen och fick istället se Matt Donovan få periodens kanske klaraste läge på andra planhalvan där den amerikanske backen fick pucken på blålinjen och rak gata in mot HV-målet – men Linus Söderström i HV71:s mål fick stöthandsken på pucken den gången.

Fortsatt mållöst

Den andra perioden inleddes med ett betydligt högre underhållningsvärde för publiken där matchbilden hade öppnats upp en aning gentemot hur den var i den första perioden. Lagen turades om att föra pucken framåt och båda skapade ett par chanser vardera.
Johan Gustafsson stod för en mycket fin stöthandsräddning drygt fyra minuter in i perioden när HV71 kom i ett två-mot-ett-läge som avslutades med att Oscar Sundh avlossade ett direktskott.

Trots att även den andra perioden skulle sluta mållös så var det en förhållandevis underhållande period med mycket fart, energi och en tuff kamp mellan två mycket skickliga lag.

Tidigt ledningsmål, sen kvittering

Efter 40 mållösa minuter tog det i den tredje perioden inte ens två minuter tills matchens målnolla var spräckt.
Ted Brithén vann en offensiv tekning till Pär Arlbrandt som tryckte till och placerade in ett vasst handledsskott bakom en skymd och chanslös Johan Gustafsson – 1-0 till HV71.

Frölunda spelade riktigt bra i den tredje perioden och tryckte på mot HV-målet med långa anfall och några riktigt vassa chanser - inte minst när Rasmus Dahlin fintade sig igenom HV-försvaret och försökte få in en passning till Simon Hjalmarsson framför mål, men utan framgång.

Som följd utav Frölundas press tvingades HV71 till en timeout med 6:21 spelat, och nog hjälpte den lilla taktikpausen en del för hemmalaget som stod upp bättre efter den. Frölunda tryckte på bra, men hade svårt att ta sig igenom HV:s försvar och inte minst en storspelande Linus Söderström i hemmamålet.

En klantig utvisning med knappt tre minuter kvar såg ut att kunna bli ödesdiger för Frölunda, men när man klarat av den och blivit fulltaliga dök Casey Wellman upp framför kassen och – serverad utav Johan Sundström – stänkte in sitt 12:e mål för säsongen och ordnade en kvittering med blott 36 sekunder kvar utav den tredje perioden.

Matchen gick till förlängning, men väl där tog det bara 20 sekunder innan HV71 till sist drog det längsta strået då Simon Önerud knäppte in den avgörande pucken och ordnade extrapoängen till smålänningarna.

Roger Rönnberg kommenterade OT-förlusten i C More efter slutsignalen:
– Jag tycker uppriktigt det är surt att vi åker härifrån med en förlust. Vi skapade nog med chanser för att göra fler än ett mål i dag, men det har gått lite troll på sistone i det där med den där lilla detaljen att göra mål.

Men Roger är inte allt för uppgiven:
– Jag tycker annars att det är ett stort steg framåt gentemot matchen mot Luleå sist. I dag mötte vi ett bättre lag. Vi spelade med en annan intensitet i dag. Killarna var på i dag, spelade med härlig intensitet, vann närkamper. Fantastisk karaktär av killarna att inte ge upp och jag tycker vi visade bra tåga i dag. Det ger en lugn känsla inför framtiden!

Nästa match äger rum på fredag, den 24:e februari, då Leksands IF kommer på besök till Göteborg. Matchen spelas i Frölundaborg och startar kl 19:00. Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

HV71 - Frölunda HC 2-1 OT (0-0, 0-0, 1-1, 1-0) Skott: 28-27 (11-7, 10-7, 5-13, 2-0)
Utv.min: 2-6 (0-2, 2-2, 0-2)

1-0 (41:54) | Pär Arlbrandt (Ted Brithén)
1-1 (59:24) | Casey Wellman (Johan Sundström, Victor Olofsson)