Måns Krämers första mål innebar revansch
Publicerad: 2017-02-19
J18
Förlust senast och även om det satt långt inne tog Frölunda J18 en riktig krigarseger när man jobbade ner Almtuna IS och till slut vann med 2-1.

Göteborg Det dröjde 30 minuter innan matchens första mål föll då det fram till dess varit ett ställningskrig mellan två lag och kanske framför allt två riktigt bra målvakter som gav allt för att neka motståndaren några fördelar i form av mål och annat. Tyvärr för Frölunda J18s skull var det Almtuna som såg till att ta ledningen i matchen sedan hemmalaget gått bort sig på egen blå och därmed gett gästerna ett två mot ett läge. Detta öppnade upp matchen och tvingade Frölunda J18 som stundtals sett trötta ut att öka intensiteten vilket till slut gav utdelning när Elias Stendahl med mindre än tre minuter kvar av perioden kvitterade till 1-1. Resultatet stod sig sedan perioden ut.

Frölunda som inledde den tredje perioden i numerärt överläge satte omgående press på gästerna Almtuna men en puck i ribban var det närmaste man kom ett ledningsmål i överläget. Man behöll pressen även trots att gästerna blivit fulltaliga och tvingade AIS-keepern Elias Olofsson att jobba som gjorde den ena räddningen efter den andra.

Till slut tvingades även Olofsson ge med sig när Måns Krämer i numerärt underläge sköt sitt första mål i Frölunda J18 dressen med ett riktigt slagskott som letade sig in i nätet bakom Almtuna-keepern. Trots Almtunas försök att kvittera spelade Frölunda sedan uppoffrande och säkrade tre nya poäng och revansch från förlusten senast när man vann med 2-1.

Pierre Johnsson, tränare Frölunda J18, efter matchen: - Det var en bra J18 match tycker jag. Almtuna bjöd verkligen upp och det gällde att vi var på tårna säger Pierre som fortsätter; - Den första perioden hade vi svårt för dem men hittade nycklar i den andra och tredje perioden där vi ändrar om i ett par detaljer vilket gör att vi får längre anfall och skapar målchanserna men överlag var det en bra match med lite slutspelskaraktär.

• Vi stängde matchen och visade krigarhjärta, moral och tålamod över 60 minuter som till slut bar frukt säger Pierre som även nämner nyförvärvet Måns Krämers första mål i Frölundatröjan.
  • Han gör en jättebra match och det var kul att han fick göra sitt första mål i den här matchen även om han kanske ville hålla på det tills på onsdag när vi möter Rögle BK i Ängelholm men jag är övertygad om att Måns kommer göra många fler mål den här säsongen. *Måns Krämer anslöt från just Rögle BK.

Tuff bortamatch

• Rögle borta är en av de tuffaste matcherna vi har och de har fått ordning på sitt försvars och anfallsspel vilket innebär att vi måste upp och möta det och stänga ner det säger Pierre. Vi ska öka tempot ännu mer för det har vi i oss, vi ska vara med och låta Rögle anpassa sig efter oss.

Matchen mot Rögle BK sänds på Livearenahockey.com med start 19:00.

Frölunda HC-Almtuna IS 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Skott: 34-25 (9-5, 11-9, 14-11)
Utv.min: 6-8 (2-2, 0-2, 4-4)