Förlust i finalen
Publicerad: 2017-12-30
U16
Scandinavium cup 2017 är slut för denna gång. Tyvärr lyckades inte Frölunda U16 försvara sin titel från ifjol och man föll mot Färjestad BK i finalen med 4-2.

Frölunda U16 gjorde ett riktigt bra gruppspel där man vann tre av tre möjliga matcher med följande siffror: 3-0 mot Linköping, 6-1 mot Örebro HK samt 2-1 i förlängning mot Malmö Redhawks. Detta innebar seger i Grupp A och direktkvalificering till semifinalsspel på fredagseftermiddagen.

Om insatsen i gruppspelet sa Magnus Fernhall, assisterande coach Frölunda U16 såhär: Killarna krigade genom hela gruppspelet och visade upp rätt inställning. Man jobbade som ett lag och ”rätt” spelare klev fram och gjorde målen. Bakåt var båda våra målvakter Axel och Hampus stabila i sina matcher vilket gjorde att vi lyckades vinna gruppen.

Bra utdelning i powerplay.

I semifinalen ställdes man mot IF Malmö Redhawks, ett lag man kvällen innan slog med 2-1 där Viktor Widlund blev stor matchhjälte i förlängningen och det märktes att Malmö var ute efter revansch. Trots sen 1-0 ledning för småindianerna i den första perioden efter mål av Oliver Odelhög kom Malmö tillbaka och lyckades kvittera. Men Frölunda hade bestämt sig att avgöra tidigt och inte låta matchen gå till övertid så 2-1 kom strax efter Malmös kvittering genom Gabriel Lundberg. 3-1 och slutresultatet 4-1 gjordes sedan av Fabian Lysell och Albin Sibbesson. Noterbart från matchen var att tre av fyra mål kom i numerärt överläge.

Färjestad blev för tunga

Det dröjde knappt två minuter innan Frölundas Gabriel Lundberg spräckt målnollan i finalen och man hade bud på mer men Färjestad som tidigare under turneringen vänt underlägen studsade tillbaka och kunde snart kvittera till 1-1. Därefter böljade spelet fram och tillbaka, det var kamp och hög fart i varje moment där individuella misstag i Frölundas zon resulterade i både 1-2 och 1-3 till värmlänningarna.

Den andra perioden behöll Frölunda pressen på Färjestad och man var spelmässigt det bättre laget men ishockey handlar om att göra fler mål än motståndaren och även om Frölunda tidigt i perioden lyckades reducera till 2-3 genom Viktor Widlund kom man aldrig närmare utan istället kunde Färjestad utöka till 2-4 och därmed säkra guldet till Karlstadlaget.
Först och främst vill jag gratulera Färjestad BK till segern. De är ett riktigt bra hockeylag sa Magnus Fernhall efter matchen samtidigt som han fortsatte:
Det känns surt att förlora för vi gör ingen dålig match men han lyfte även fram att han ändå var ändå nöjd med hur grabbarna genomfört matchen och det man tar med sig från turneringen in i kommande veckas omstart av seriespelet är lagkänslan och inställningen i truppen.

Frölunda HC och Frölunda Academy gratulerar Färjestad BK U16 till turneringssegenr och säger även tack till alla spelare och ledare i övriga lag samt alla funktionärer som återigen hjälpt till att göra Scandinavium Cup till en rolig turnering.