Bra kväll för Frölunda Academy
Publicerad: 2017-02-22
J18
Föreningens J18 och J20 lag tog varsin seger på onsdagskvällen när man gästade Rögle BK respektive Växjö Lakers.

Jonatan Lundin-Andersson tvåmålsskytt när Rögle krigades ner

J18: I Ängelholm var det trots ett tidigt ledningsmål av Jakob Heljemo i den första perioden ett ställningskrig där båda lagen bjöd upp till dans. Frölunda J18 växte in i matchen och tog sedan över både matchbild och resultatet när man snart gick ifrån till 0-3 efter mål av Jonatan Lundin-Andersson och Philip Ekberg innan Rögle till slut lyckades spräcka Frölundakeepern Ludvig Perssons nolla och det stod 1-3 inför den tredje perioden.

Rögle satte rejäl press på Frölunda J18 i den tredje perioden när man reducerade ytterligare till 2-3 och för en stund såg man starkare ut än gästerna men Ludvig Persson visade kvalité när hemmalaget tryckte på som mest. Frölunda spelade sedan trots ett sent numerärt underläge uppoffrande och även om Rögle som jagade kvittering plockade målvakten var det Frölundas Jonatan Lundin-Andersson som säkrade segern och tre nya poäng när han skickade in 2-4 pucken i det tomma målet.

Seger på övertid, Kalle Miketinac matchhjälte

J20: Frölunda J20 som jagade placeringar i en jämn tabell inför slutspurten av serien behövde en seger och även om det var hemmalaget Växjö som öppnade målskyttet tidigt i den andra perioden efter en spelmässigt jämn förstaperiod studsade Frölunda tillbaka genom Kalle Miketinac som med sitt första mål för kvällen såg till att skapa energi till laget i samband med 1-1 målet.

Frölunda växlade sedan upp i den tredje perioden där man utmanade hemmalaget som fick spendera stor del av perioden att försvara sig och man lyckades med sitt mål då perioden förblev mållös men knappast chanslös.

En utvisning för hemmalaget Växjö Lakers i inledningen av övertidsperioden gav Frölunda den öppning man behövde och efter en lyckad timeout höll sig Kalle Miketinac framme och sköt in segerpucken som innebar 1-2 till indianerna som nu var tillbaka på vinnarspåret.