Skön seger mot Örebro
Publicerad: 2017-11-18
Frölunda Indians är på vinnarspåret igen – trygga 3-1 mot gästande Örebro.

Det var ett beslutsamt Frölunda Indians som tog sig an Örebro Hockey i Scandinavium på lördagseftermiddagen, men någon utdelning blev det inte i den första perioden – trots ett stolpskott och en Youtube-räd värd ett bättre öde av unge Rasmus Dahlin.

Proppen släppte i den andra perioden istället. 1-0 av nye finländaren Joel Mustonen, 2-0 Victor Olofsson och 3-0 Lias Andersson.
”Det var förstås en enorm boost och bra för självförtroendet att göra mål. Det är alltid viktigt att komma igång i en ny klubb”, säger 25-årige Mustonen.

Att Jonathan Andersson reducerade med fyra minuter kvar betydde ingenting – Frölunda spelade lugnt av matchen och satte in tre sköna poäng på kontot.
”Det var kul att se sättet vi tar oss an spelet utan puck. Och jag är jätteglad att vi vinner på inställning och arbetsmoral”, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Nye amerikanske backen Mike Weber fick beröm av Rönnberg efter matchen för sitt lugna och trygga uppträdanden, inte minst i boxplay.
”Det var lite som jag förväntade mig därute och för mig handlar det om att anpassa sig”, säger Weber.

I nästa vecka spelar Frölunda Indians två matcher i Scandinavium – Rögle 23 november (19.00) och Movember-matchen mot Linköping den 25 november (15.15).