Blidh knackar på dörren
Publicerad: 2016-06-08

Anton Blidh är i stan och tränar på Campus under Pär Edlund.

Efter sex säsonger i Frölunda Indians sa Anton Blidh tack och hej förra sommaren och drog till USA och Boston Bruins försäsongscamp. Han blev kvar länge – skickades inte ner till farmarlaget Providence Bruins förrän på träningslägrets sista dag.

- Tyvärr var jag lite för upp och ner. Jag gjorde tio mål och det är okej för mig och jobbade mig upp från fjärdefemman till andra, beskriver 21-åringen de 65 matcherna i AHL – exklusive slutspel. I början av april bröt han foten och går fortfarande med skena.

- Förhoppningsvis blir jag av med den i slutet av juni.

Att flytta från tryggheten i Sverige till ett helt annat land och en helt annan kultur var lärorikt berättar den Härrydafostrade forwarden. Ett nytt lag och en delvis annorlunda hockey gick ganska fort att anpassa sig till. Att bo själv för första gången i livet en helt annan sak.

- Det var tuffast. Första gången jag skulle tvätta var mamma med på Facetime hela tiden och talade om hur jag skulle göra, säger Blidh som under säsongen och på distans följde Frölunda Indians äventyr i CHL och SHL.

- Klart jag hade velat vara med, men rent egomässigt var det bra för mig att jag åkte. Mitt mål är att spela i NHL och när jag fick chansen så tog jag den.

Det blev ingen match för Boston Bruins säsongen 2015/2016, men signalerna från de som bestämmer är positiva – för att inte skriva löftesrika.

- Jag hade ett bra snack med ledningen innan jag åkte hem och jag knackar på dörren. Och den är definitivt inte stängd, förklarar Anton Blidh som under sommaren tränar i Frölunda Campus under Pär Edlunds ledning.

- Jag behöver bli starkare och kör fys med Pärra. Christian (Lechtaler) och Fredrik (Sjöström) sa när dom var över och hälsade på mig att jag var välkommen så jag kör efter Frölundas schema hela sommaren.

Och åker tillbaka till Boston?

- Någon gång i slutet av september när campen börjar.

Peter Pettersson Kymmer