Dunderdubbeln: Kallio och Mora
Publicerad: 2018-09-21
SHL
Oj, vilken lördag vi har framför oss – Tomi Kallio skall hyllas och ett obesegrat Frölunda Indians möter Mora i Scandinavium.

Kalla det ett dubbelevent eller vad ni vill – lördagen i Scandinavium kommer i vilket fall som helst att bli något alldeles, alldeles extra.
Frölunda Indians – obesegrat efter två SHL-omgångar – tar emot Mora, nedsläpp 18.00, och det är på alla sätt en intressant match, men frågan är om den ändå inte hamnar lite i skuggan av ouvertyren. 17.30 kliver en Frölunda-ikon in på isen för en ceremoni han vet väldigt lite om. En tribute-match kallar Frölunda HC konceptet och det är Tomi Kallio som skall hyllas.
”Jag vet inte hur jag kommer att reagera, men det blir säkert känslosamt”, säger 41-åringen som redan är i stan och passade på att besöka Scandinavium under fredagen:
”Jag har bara bra minnen härifrån. Jag får en skön och varm känsla när jag kommer hit. Jag tycker om Göteborg och älskar Frölunda”.

Frölunda Indians vann hemmapremiären mot Djurgården och fick häromdagen med sig två poäng från Gävle efter ett vackert övertidsmål av Ryan Lasch. På lördagskvällen, 18.00, väntar Mora som i veckan värvade Frölunda-bekantingen Spencer Abbott. ”Mora är ett lag som är värda respekt och det blir en tuff utmaning. Samtidigt blir det en härlig kväll med hyllningen och allt runt omkring”, säger Frölundas assisterande coach Johan Lundskog.
Frölunda Indians trupp mot Mora tas ut efter lördagsmorgonens värmning.

Lördagens hålltider
16.00: Tomi Kallio sitter i Scandinaviums foajé, sektion C, sugen på att träffa fans.
17.30: Hyllningsceremonin börjar.
18.00: Nedsläpp Frölunda mot Mora.

Biljetter till tribute-matchen går att köpa via den här länken.

Och missa inte Tomi Kallio i Frölundapodden – avsnittet ligger där poddar finns.

Peter Pettersson Kymmer