J20: Tuff start på roadtripen
Publicerad: 2016-09-16

Det blev förlust mot Södertälje med 3-1 i helgens första av tre matcher.

Frölunda klev in i den första av helgens två matcher mot Södertälje SK med gott mod och efter att hemmalaget Södertälje haft ett par chanser inledningsvis växte man in i matchen och snart tog man kommandot i matchen där man gång på gång utmanade hemmalaget. Tyvärr för Frölundas del lyste målen i den första perioden med sin frånvaro men man hade farten och viljan, kanske lite för mycket vilja där det mesta skulle göras snyggt hellre än effektivt och perioden förblev mållös.

Den andra perioden var länge mållös trots flertalet chanser för Frölunda men Södertälje spelade uppoffrande och hjälpte målvakten Lukas Klarström. Till slut skulle dock matchen få sitt första mål och det var hemmalagets Gilito Garcia som utnyttjade en miss av försvaret direkt på tekning vilket resulterade i 1-0 till Södertälje.

Båda lagen drabbades sedan av varsin utvisning vilket öppnade upp matchen ytterligare och tre minuter efter Södertäljes ledningsmål höll sig Jakob Olsson framme och snappade upp pucken. Han drog en motståndarback på väg in mot SSK-kassen och väl där bjöd han på en riktig delikatess när han lade pucken mellan sina egna ben och snärtade upp pucken i nättaket bakom Karlström i Södertäljekassen och 1-1 var ett faktum.
Resten av perioden behöll Frölunda initiativet men perioden slutade oavgjort.

Två snabba mål av Södertälje avgjorde.

Södertälje kom ut starka i den tredje perioden och utnyttjade Frölundas misstag vilket så småningom även resulterade i två mål för hemmalaget inom loppet av sex minuter varpå Frölunda tvingades till timeout för att hitta tillbaka till spelet man hade i den andra perioden där man förde det mesta.

Men idag var Södertälje starkast och vann med siffrorna 3-1 vilket även Johan Benker höll med om efter matchen:
- Vi ger bort matchen, vi är för bekväma och skjuter för lite säger Benker och fortsätter, - vi sköt sex skott i sista perioden och gör inte grovjobbet utan passar hellre en extra gång istället för att ta förstaläget.

Imorgon väntar returmöte mellan lagen så chans till snabb revansch och tre poäng finns bara runt knuten.
- Vi kommer studsa tillbaka imorgon, vi ska ha tre poäng och det är gott att vi får chans på revansch så snabbt inpå säger Johan avslutningsvis.

Morgondagens match mot Södertälje SK startar kl 12:00 och sänds i vanlig ordning på livearenahockey.com

Södertälje SK – Frölunda HC 3-1 (0-0, 1-1, 1-0)