Tung söndag i Timrå
Publicerad: 2017-01-29
J20
Söndagens match var speciell med tanke på att Frölunda J20 för första gången i år ställdes mot sin fd. målvakt Victor Brattström och det var en match där målvakterna i båda laget skulle komma att vara i huvudrollen.

Timrå Den första perioden blev ett riktigt ställningskrig där båda lagen skapade framåt. Frölunda såg till att peppra den forne lagkamraten Victor Brattström som stod pall och hans insats tillsammans med Arvid Söderblom i Frölundakassen var anledningen till att perioden förblev mållös.

Frölunda behöll sitt spelmässiga övertag även i den andra perioden där man fortsatte att attackera Timrå som fick kämpa i egen zon, och även om man lyckades skicka hela femton skott på mål i den andra perioden förblev även den andra perioden mållös men knappast chanslös.

Matchbilden i den tredje perioden förblev densamme som övriga två. Det var Frölunda som satte press och skapade mest men en missad markering i Frölundaförsvaret resulterade i öppet mål för Timrås William Erenrot och trots massiv press från gästerna Frölunda J20 fick man se sig besegrade av Timrå IK.

• Det var en sur förlust, jag tycker inte vi var riktigt heta framför kassen idag säger Johan Benker, tränare Frölunda J20 och fortsätter;
  • Det är det där lilla sista som vi saknade idag, just desperationen och att det ska krävas att motståndarna gör 1-0 för att vi ska komma upp är något vi ska jobba på under veckan på träningarna.

Härnäst väntar IF Malmö Redhawks för Frölunda på lördag den fjärde februari, en match Johan ser fram emot:

• Ja vi vann mot dom senast nere i Malmö men det kommer att bli tufft och det gäller att vi gör sakerna rätt och blir mer desperata framför kassen.

Matchen som spelas i Frölundaborg sänds på livearenahockey.com med start 16:30.
Timrå IK – Frölunda HC 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
Skott: 17-44 (6-20, 4-15, 7-9)
Utv.min: 10-6 (2-2, 6-2, 2-2)