Slutspelshockey gav tre poäng
Publicerad: 2017-02-26
J18
Med två matcher kvar av serien gav Frölunda J18 en glimt av vilken typ av ishockey som gäller i det kommande slutspelet när man slog Södertälje SK med 8-0 på hemmaplan. Det var full fart från start och förutom ytterligare en nolla av målvakten Erik Portillo visade man en härlig anfallslusta.

Göteborg- Efter en första period som inte direkt bjöd på någon skönhockey där man trots allt gjorde två mål genom Lucas Raymond och Jonatan Lundin-Andersson och det mesta spelet var i Södertäljes zon fick Frölunda J18 till slut ihop det i den andra perioden. Man både stressade, pressade och nätade och fullständigt klädde av ett Södertälje som trots två chanser i powerplay fick spendera större delen av perioden att försvara sig. Frölunda gjorde fyra mål i perioden där firma Fagemo/Raymond stod för det mesta där duon gjorde tre av fyra mål samt totalt fem poäng.

Frölunda inledde den tredje perioden i numerärt överläge och Jesper Emanuelsson behövde endast 53 sekunder på sig att smeka in 7-0 pucken mellan benskydden på SSK-keepern Viktor Sohlborg. Frölunda fortsatte därefter att spela med press och det syntes att man nu börjat varva upp inför det kommande slutspelet där hockeyn kommer höjas ytterligare en nivå och som Pierre sa efter matchen så gäller det att vara med från start. Philip Ekberg utökade sedan till 8-0 och även om Frölunda fortsatte attackera kassen och skapa möjligheter för ytterligare mål stod sig resultatet perioden ut.

Pierre Johnsson, tränare Frölunda J18, efter matchen:

• Vi satte upp ett mål idag och det var att göra 60 bra minuter då vi hittills haft halvdana insatser med någon bra period här och där och idag uppfyllde vi vårt mål säger Pierre som fortsätter; Vi hittar en helhet idag och har ett helt annat ”give and go” spel där vi låter pucken göra jobbet åt oss där vi trots små ytor hittar nya ytor och skapar en fart i spelet.

• Vi kommer samlat i anfallen och spelar osvenskt där det går ut på att attackera kassen och det är skönt att killarna köper det säger Pierre.

Om spelet i powerplay där man gjorde tre av åtta mål idag säger Pierre;

• Vi har ett riktigt bra pp idag och det är viktig med bra specialteams i ett slutspel. Vår box är bra idag också där vi åker på ett fem mot tre underläge men boxar ut dom.

Nu väntar en vecka hård träning innan Pierre Johnsson och hans manskap reser till Stockholm för att avsluta serien med match mot tvåan Djurgårdens IF.

• Sista matchen inför slutspel är inte svårt att ladda upp för säger Pierre och ler. Grejerna ska sitta i en sådan match och att vi möter Djurgården som är ett bra lag triggar oss. Vi ska till Stockholm och göra en bra match med samma intensitet som idag och spela slutspelshockey.

Matchen mot Djurgårdens IF spelas lördag fjärde mars med start 16:00. Den sänds även på Livearenahockey.com

Frölunda HC-Södertälje SK 8-0 (2-0, 4-0, 2-0)
Skott: 65-19 (20-8, 20-6, 25-5)
Utv.min: 10-8 (4-2, 4-6, 2-0)
1-0 (14:27) | Lucas Raymond (Samuel Fagemo)
2-0 (14:57) | Jonatan Lundin-Andersson (Filip Hasa, Eric Engstrand) PP1

3-0 (21:38) | Samuel Fagemo (Lucas Raymond, Jesper Emanuelsson)
4-0 (23:32) | Lucas Raymond (Samuel Fagemo) PP1
5-0 (29:22) | Jakob Heljemo (Elias Stendahl) SH1