J20: Seger mot serieledarna
Publicerad: 2016-10-15

Serieledarna Örebro J20 gästade Frölunda och Frölundaborg på lördagseftermiddagen och det skulle bli en jämn match över 60 minuter där straffar skulle komma att fälla avgörandet.

GÖTEBORG - Örebro lyckades med sin plan att få ner tempot på Frölunda hela den första perioden samtidigt som man stängde de flesta ytor och låg nära vilket resulterade i att Frölunda hade svårt att skapa något inledningsvis och istället kunde Örebro ta ledningen med 1-0.

Frölunda skulle dock komma tillbaka i den första perioden genom Oliwer Fjellström som kvitterade till 1-1 efter att ha rundat målburen och via köksvägen tryckt in kvitteringspucken.

Mycket mer än så hände inte i den första perioden.

Återigen drabbades Frölunda av ett tidigt baklängesmål i den andra perioden men denna gång behöll man sitt spel och kvitterade snart igen. Denna gång genom Albin Sethsson och för ett par minuter var man laget som drev på och hade kontrollen.

En utvisning ett par minuter senare visade sig bli dyrköpt när Örebro på nytt tog ledningen med 3-2, en ledning man sedan behöll perioden ut trots flertalet chanser från hemmalaget.

Rasmus Dahlin klev fram i tredje perioden

I den tredje perioden böljade spelet fram och tillbaka där Örebro satt i förarsätet och styrde undan de chanser Frölunda skapade men ett matchstraff elva minuter in i den tredje perioden gav Frölunda den möjlighet man behövde för att komma tillbaka in i matchen. och Rasmus Dahlin höll sig framme med bössan och sköt in 3-3 med bara sekunder kvar av det numerära överläget. Ett mål som innebar övertid och senare straffar.

Övertiden blev inte chanslös men mållös tack vare Arvid Söderblom som spelade med ett lugn som spred sig i laget. I den efterföljande straffläggningen satte Frölunda samtliga straffar, (Kalle Miketinac, Rasmus Dahlin, Joni Ikonen), medan Örebro endast överlistade Söderblom en gång. Man säkrade därmed bonuspoängen.

Starka på straffläggning.

- Vi tar vår andra raka seger på straffar där vi är starka. Örebro är tunga att möta, de spelar vuxet och sliter. Att de leder serien förvånar mig inte säger Johan Benker, tränare Frölunda J20.

- Jag tycker inte att vi var med i de första perioderna men i den tredje hittar vi ett sätt. Vi kravlade oss ur deras grepp, kom tillbaka och kunde avgöra matchen på straffar så det var starkt av oss säger Johan.

Ni möter Färjestad imorgon, ett lag som vann mot HV71 idag. Vad kan vi vänta oss då?
- Det blir en tuff match men i den här serien finns inget lätt motstånd så det gäller att vi är på tå även då.

Morgondagens match mot Färjestad BK startar 12:00 och sänds på Livearenahockey.com