Dags för semifinal i J18SM
Publicerad: 2017-03-30
J18
Frölunda J18 ställs imorgon fredag mot Västerås IK i den första semifinalen som för tredje året i rad arrangeras av Nyköping Ishockey

Efter att ha övertygat i den första matchen på torsdagen där Frölunda J18 satte sig själva i framsätet med en klar 4-1 seger föll man snöpligt på lördagen där HV71 avgjorde på övertid sedan Frölunda ådragit sig en utvisning. Man studsade med besked tillbaka på söndagen när man vann med hela 6-0 och med tanke på att flera av spelarna spelade sin femte match på lika många dagar stod man för en riktigt bra prestation.

Nu är laget uppvilat och redo för spel och man reser redan idag torsdag till Nyköping för optimal uppladdning där man även kör ett enklare ispass för att behålla tempot i kroppen. Att man möter en helt ny motståndare för säsongen i Västerås IK i semifinalen imorgon fredag är inget Pierre störs över utan man ska fokusera på sitt eget spel som hittills varit framgångsrikt.

Västerås har slagit ur underläge hela slutspelet, sen om det handlar om underskattning från motståndarna eller inte vet jag inte säger Pierre som fortsätter: Vi kommer inte att göra det utan vi ska fokusera på vårt spel, vår prestation, tro på det vi gör och spela bra ishockey i 60 minuter så får vi se hur långt det räcker.

Att det råder bra stämning i laget råder det ingen tvekan om och det är även något Pierre håller med om: Känslan i laget är god, vi har med oss en bra säsong i ryggen. Vi stötte på patrull i kvarten mot HV71 där vi märkte att vi inte kan slappna av i matcherna och ge bort perioder i matcherna utan köra på och då blir det bra till slut. Det är viktigt att vi får en bra start säger Pierre som ser fram emot semifinalen. Det ska bli spännande säger han avslutningsvis.

Frölunda J18 spelar alltså den första av två semifinaler med start 15:30. Matchen sänds på Livearenahockey.com i Rosvalla Arenor Stora Hallen.
Noterbart är att det endast är Frölunda som tagit sig till finalhelgen av de fyra bäst rankade från kvartsfinalsspelet.

Såhär slutade kvartsfinalerna i J18SM:
Frölunda HC-HV71, Frölunda vidare efter 2-1 i matcher
Brynäs IF-Västerås IK, Västerås vidare efter 2-0 i matcher
Djurgårdens IF-Linköping HC, Linköping vidare efter 2-0 i matcher
Leksands IF-Modo Hockey, Modo Hockey vidare efter 2-0 i matcher

Christian Wahlgren