Sex poäng
Publicerad: 2018-03-04
J20
Frölunda J20 följde upp gårdagens seger med ytterligare en seger på söndagseftermiddagen när man slog Karlskrona med 4-2 på nytt och därmed säkrade man samtliga poäng i helgens back to back möte.

Försvaret stod för en strålande insats i dagens match när Karlskrona besegrades och även om gästerna KHK hade en 2-1 ledning på tavlan efter en spelad period kändes det aldrig som att Frölunda J20 var riktigt hotat. Jesper Emanuelsson inledde målskyttet för indianerna, Albin Bardh såg sedan till att kvittera till 2-2 i inledningen av den andra perioden och även om Karlskrona gick för ny ledning och hade sina chanser i den andra perioden stod Frölunda och Ludwig Persson emot det gästerna hade att komma med.

Istället var det Frölunda som fick utdelning sedan Filip Roos sköt in 3-2 pucken bakom en skymd Arvid Holm i gästernas målbur och resultatet stod sig sedan perioden ut.
Den tredje perioden blev betydligt grinigare när Karlskrona försökte störa ut hemmalaget Frölunda J20 med tufft fysiskt spel men Frölunda höll ihop spelet och lyckades utöka till 4-2 genom Hampus Rydqvist.

Därefter ådrog sig hemmalaget ytterligare utvisning i fem minuter vilket gav Karlskrona chansen att komma tillbaka men återigen visade Frölunda upp ett stabilt försvarsspel där man krigade för varandra och poäng och lyckades hålla undan och inkassera både tre nya poäng och serieledning trots samma poäng som Modo Hockey men med bättre målskillnad inför kommande helgs avslutning av serien när man ställs mot Leksands IF och Mora IK.

Resultatet går med oss i helgen men jag är inte riktigt nöjd med prestationen säger Pierre som utvecklar sitt resonemang; Det finns bitar vi behöver jobba på i veckan som kommer. Bitar som försvarsspelet och målvaktsspelet ser bra ut och är direkt anledning att vi vunnit matcher här under våren men jag vill se mera framåt, både i anfalls och passningsspelet där vår procent inte alls är vad jag önskar och det måste vi upp med. Vi är ett gäng som ställer höga krav på oss själva.

Att Frölunda nu övertagit serieledningen i fortsättningsserien från Modo Hockey är inget som förvånar Pierre Johnsson. Jag tycker att vi har kapaciteten och nu har vi även fått ihop laget vilket nu tabellen visar för vi har krigat för att ta oss dit upp och det är killarna som har gjort det och är väl värda serieledningen.

Nu väntar två avslutande matcher i serien innan slutspelet börjar, först ut är Leksands IF på lördag den 10 mars, två bra matcher enligt Pierre att avsluta seriespelet med. Det kommer bli en intressant utmaning då Leksand har allt att spela för säger Pierre och syftar på vilka lag som ska gå till slutspelet. Vi vill vässa formen inför slutspelet och det kommer bli en bra match med en förväntad frejdig och välspelande matchbild säger Pierre avslutningsvis.

** Frölunda HC - Karlskrona HK 4-2 (1-2, 2-0, 1-0)**
Skott: 30-26 (10-11, 8-6, 12-9)
PIM: 39-12 (8-6, 2-2, 29-4)

1-0 (03:38) | Jesper Emanuelsson (Filip Roos, Samuel Fagemo)
1-1 (09:33) | Oscar Gustavsson (Martin Fransson, Niklas Torgersson) PP1
1-2 (17:33) | Martin Fransson (Gabriel Altberg, Jesper Hultberg) PP1

2-2 (22:32) | Albin Bardh (Hampus Rydqvist)
3-2 (35:17) | Filip Roos (Jakob Heljemo, Pontus Andresson)