Tuff CHL-kvartsfinal
Publicerad: 2016-12-05
CHL
Frölunda ställs mot Linköping i CHL-kvartsfinal ett av två.

Det är möjligen något överdrivet att skriva bogey team, men fakta är fakta: Frölunda har mött Linköping två gånger den här säsongen och förlorat bägge matcherna.

– Ett bekant lag som vi inte gjort våra bästa matcher mot. Vi har inte fått ut det vi velat mot dom, förklarar Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog.

Vad menar du mer konkret?

– Vi måste upp i prestation och ta kampen framför bägge målen. Kommer vi upp i nivå är vi svårslagna. Linköping anländer till Frölundaborg med en positiv trend och en spelare som gjort elva poäng under november månad, 26 totalt, Broc Little, men det är annat Johan Lundskog fokuserar på.

– Dom har ett bra power play, det märkte vi senast vi möttes så disciplinen blir viktig. Och så sätter dom hög press och boxar bra. Johan Gustafsson, Johan Sundström och Matt Donovan var på måndagen tillbaka i träning – truppen mot Linköping tas ut efter morgondagens värmning.

Biljetter till tisdagens CHL-kvartsfinal mellan Frölunda och Linköping, nedsläpp 20.00, går att köpa via den här länken.

Eftersom det pågår byggnadsarbete på Dalens fotbollsplaner finns det begränsat med parkeringsplatser vid Frölundaborg – åka gärna kollektivt till arenan.

CHL-kvartsfinal två spelas i Linköping om en vecka, 13 december.

Peter Pettersson Kymmer