”Många tuffa samtal”
Publicerad: 2018-04-06
FHC
Fredrik Sjöström liknar utvärderingen och analysen av säsongen 2017/2018 vid ett komplicerat pussel – om en dryg vecka är det lagt.

Nej, ut i SM-kvarten fanns inte med i Frölunda Indians säsongsplanering. Laget var byggt för något större och det är sportchef Fredrik Sjöström den förste att skriva under på:
– Vi är definitivt inte nöjda. Vi hade ett bra lag och en målsättning att gå långt, men åkte ut i kvartsfinal mot ett Malmö som gjorde det bra. Vi hittade inget sätt att vinna serien.
Varför den bärande frågan som spelare och ledare sökt svar på under veckan.
– Det är viktigt för oss att fånga in säsongen och göra en bra utvärdering. Vad har lett till vad och hur vi blir vi bättre till nästa säsong? Nu skall vi analysera det material vi har: intervjuer, statistik med mera, berättar Fredrik Sjöström som direkt efter sista matchen mot Malmö på skärtorsdagen aviserade en ”hänsynslös process”:
– Hänsynslös är ett ord som kan tolkas på många olika sätt. Men: vi har jobbat hårt den här veckan och har haft många tuffa samtal med spelare och ledare. Målsättningen är ju att göra allt bättre nästa säsong.
När är analysen helt klar?
– I slutet av nästa vecka eller i början av nästnästa.

Å andra sidan. Det går ju att titta på verkligheten ur ett annat perspektiv. De fyra senaste säsongerna har Frölunda Indians gått till semifinal, final, semifinal och kvartsfinal – och vunnit ett SM-guld (2016) och två CHL-titlar (2016 och 2017). En svit och samling bucklor de flesta SHL-klubbar skulle vara rätt nöjda med.
Kan det vara så att kvartsfinalförlusten mot Malmö bara var en tillfällig dipp, en tillfällighet, något som händer alla lag över tid.
– Trots goda förutsättningar levde vi inte upp till våra egna och andras förväntningar den här säsongen, det är bara att konstatera. Sen är inte allt svart eller vitt, men det där med tur och otur lämnar vi utanför ekvationen. säger Fredrik Sjöström.

Peter Pettersson Kymmer